Distribuce nenáročná na výkon počítače

pichlik

Distribuce nenáročná na výkon počítače
« kdy: 15. 09. 2010, 18:33:52 »
Ahoj

Potreboval bych poradit jakou distribuci linuxu nainstalovat na Compaq Armada 1700, 333MHZ a 100 MB ram. Pokousel jsem se o par distribuci stazenych z www.linux.cz ale to se nezdarilo pravdepodobne kvuli pametovym narokum.

Potrebuji aby to melo nejake graficke rozhrani.

Dekuji za radu
« Poslední změna: 15. 09. 2010, 23:59:10 od Petr Krčmář »

David

Re: Na system nenarocna distribuce
« Odpověď #1 kdy: 15. 09. 2010, 19:15:15 »
Damn Small Linux. Chodi mi na 16MB

Adam

« Odpověď #2 kdy: 15. 09. 2010, 19:41:22 »
Debian a fluxbox. :)

Fantomas

« Odpověď #3 kdy: 15. 09. 2010, 22:58:03 »
Slax? Da se do nej dodat ruzne moduly a muzes tim z nej udelat standardni instalaci treba s windowmakerem.

Re: Distribuce nenáročná na výkon počítače
« Odpověď #4 kdy: 16. 09. 2010, 09:53:46 »
O několika takových jsme na Rootu psali: Damn Small Linux, Puppy Linux, Tiny Core Linux, DeLi Linux (čerstvě přejmenováno na ConnochaetOS).

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 09. 2010, 10:53:15 »
Debian a fluxbox. :)

Spis Gentoo + fluxbox :)

Velmi nenarocne  WM jsou napriklad EwilWm (http://www.6809.org.uk/evilwm/) nebo trochu propracovanejsi DWM (http://dwm.suckless.org/). Ale ty uz jsou pro trochu ... narocnejsi uzivatele :-)

Viktor

« Odpověď #6 kdy: 16. 09. 2010, 11:16:36 »
Gentoo? Robíš si srandu? Na tom stroji niečo kompilovať? Jadro, X, browser, kancelárske nástroje, whatever.. ?? Ja by som na to odporúčil puppy, damn small, arch linux alebo upravený debian.. Alebo OpenBSD.. Záleží od zručností toho,kto to tam bude nahadzovať.

pichlik

« Odpověď #7 kdy: 18. 09. 2010, 07:47:16 »
Ten upraveny Debian, co by sel na tom stroji by se dal stahnout kde ? Zkousel jsem normalni distribuci a ta se nezdarila. Pak jsem zkousel jeste DSL a tam zase nebyla moznost instalace.

lord_kuko

« Odpověď #8 kdy: 18. 09. 2010, 08:29:42 »
ved kompilovat to nemusi na tom booku.

inac skusil by som tce, je to fakt male, pekne a este k tomu aj pouzitelne.

Adam

« Odpověď #9 kdy: 18. 09. 2010, 13:29:11 »
Ten upraveny Debian, co by sel na tom stroji by se dal stahnout kde ? Zkousel jsem normalni distribuci a ta se nezdarila. Pak jsem zkousel jeste DSL a tam zase nebyla moznost instalace.

Proc se nezdarila? Napsalo to neco?

U dsl by pro instlaci melo stacit napsat pri zacatku bootu install :)

Poltergajz

« Odpověď #10 kdy: 19. 09. 2010, 13:36:13 »
Doukoupit RAMku a dát na to Windows XP, prý to zvládne i sedmičky. Takhle to bude pro začátečníka složitý. No celkem lehlej se mi zdál Slax. No můžeš si pohrát s tím, co ti tu raděj, jestli ti to vůbec půjde.
Já to vidím na dokup RAMky nebo na aukro  ;)

pedro

« Odpověď #11 kdy: 19. 09. 2010, 18:46:43 »
Ahoj

Potreboval bych poradit jakou distribuci linuxu nainstalovat na Compaq Armada 1700, 333MHZ a 100 MB ram. Pokousel jsem se o par distribuci stazenych z www.linux.cz ale to se nezdarilo pravdepodobne kvuli pametovym narokum.

Dekuji za radu

Jenom Xka potřebují k běhu asi 30M RAM, něco systém, něco WM... To je bezpředmětné úsilí.

Adam

« Odpověď #12 kdy: 19. 09. 2010, 19:29:09 »
Ahoj

Dekuji za radu

Jenom Xka potřebují k běhu asi 30M RAM, něco systém, něco WM... To je bezpředmětné úsilí.

Tohle vsechno se klidne vleze do 20MB...

pedro

« Odpověď #13 kdy: 19. 09. 2010, 20:23:45 »
Ahoj

Dekuji za radu

A kde se Vam to "v pohode" vlezlo? Napriklad na stroji s Fedorou, kde ted delam, zerou Xka 65 MB RAM plus par mega sdilene.
http://yfrog.com/nfsnmek1p
Na starem stroji s Archem je to opravdu kolem triceti, ale urcite bych uvital, kdybyste svoje tvrzeni nejak podlozil, ta masina ma jenom 256 MB RAM, tj. pameti ma vzdy malo a pokud tvrdite, ze komplet system i s WM, tak to by byl velky rozdil, to bych tam snad mohl vzit i Firefox na milost :-D.

Adam

« Odpověď #14 kdy: 19. 09. 2010, 20:56:59 »
Ahoj

Dekuji za radu

A kde se Vam to "v pohode" vlezlo? Napriklad na stroji s Fedorou, kde ted delam, zerou Xka 65 MB RAM plus par mega sdilene.
http://yfrog.com/nfsnmek1p
Na starem stroji s Archem je to opravdu kolem triceti, ale urcite bych uvital, kdybyste svoje tvrzeni nejak podlozil, ta masina ma jenom 256 MB RAM, tj. pameti ma vzdy malo a pokud tvrdite, ze komplet system i s WM, tak to by byl velky rozdil, to bych tam snad mohl vzit i Firefox na milost :-D.

http://img651.imageshack.us/img651/7162/screen2i.png

Distro je debian...