Pracovní notebook do 10 000 Kč

Re:Pracovní notebook do 10 000 Kč
« Odpověď #45 kdy: 08. 06. 2014, 18:09:59 »
Ten Dell:  14.1 '' (1280 x 800) - to vazne bude dnes nekdo nekomu zavidet?

Kit

« Odpověď #46 kdy: 08. 06. 2014, 18:45:51 »

Sedím u Aceru s podobnými parametry displeje a nestěžuji si, protože větší rozlišení nepotřebuji. Obávám se však, že Kiki chtěla něco lehčího.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 08. 06. 2014, 18:47:24 »

Proc ne? Zalezi, co na tom hodlas delat. Ale ne s nahnilou baterkou a za deset litru. Dyt je to nejake 4 roky stare. Takovehle stroje se vymenuji za basu piv.

akoze

« Odpověď #48 kdy: 08. 06. 2014, 20:52:25 »
Predpokladam ze pytajuca sa je zena a nema
- ziadne specialne poziadavky na klavesnicu (samostatne home/end/pgup/pgdown)
- specialne poziadavky na display (leskly display nevadi) rozlisenie 1366x768 nevadi
- ziadne geekovske periferie (sietova karta s rj45 bez redukcie, usb 3.0, hdmi)
Zato ale oceni
- lahke zariadenie do 1.3 kg idealne 1.5 kg je uz vela ono je to lahke na pohlad ale tazke ked to vlaci v taske na ramene
- male zariadenie ale na pracu je 13.3" najrozumnejsie minimum, take aby sa voslo do pracovnej kabelky
- tenke zariadenie a stylove, nie 3cm vysoku ciernu neznicitelnu krabicu na topanky od lenova
- nove zariadenie so zarukou, ziadne refurbished

Z toho vychadza ten vyssie spomenuty Acer Aspire S3, resp. ktorykolvek ultrabook ktoreho vzhlad a vydrz (polovicna) vychadza z Apple Macbook Air

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 08. 06. 2014, 21:46:25 »
No, to ma le zasadni nedostatek: Je to ACER. ACER brat jedine zadarmo.

Kit

« Odpověď #50 kdy: 08. 06. 2014, 22:00:23 »

Co máte všichni proti Aceru? Jako kdyby to bylo nějaké fuj. Jedu na nich už dost roků na to, abych věděl, že to jsou funkční stroje.

Kiki

« Odpověď #51 kdy: 08. 06. 2014, 22:07:02 »
Predpokladam ze pytajuca sa je zena a nema
- ziadne specialne poziadavky na klavesnicu (samostatne home/end/pgup/pgdown)
- specialne poziadavky na display (leskly display nevadi) rozlisenie 1366x768 nevadi
- ziadne geekovske periferie (sietova karta s rj45 bez redukcie, usb 3.0, hdmi)
Zato ale oceni
- lahke zariadenie do 1.3 kg idealne 1.5 kg je uz vela ono je to lahke na pohlad ale tazke ked to vlaci v taske na ramene
- male zariadenie ale na pracu je 13.3" najrozumnejsie minimum, take aby sa voslo do pracovnej kabelky
- tenke zariadenie a stylove, nie 3cm vysoku ciernu neznicitelnu krabicu na topanky od lenova
- nove zariadenie so zarukou, ziadne refurbished

Z toho vychadza ten vyssie spomenuty Acer Aspire S3, resp. ktorykolvek ultrabook ktoreho vzhlad a vydrz (polovicna) vychadza z Apple Macbook Air

tak nějak jsi to pěkně shrnul  ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 08. 06. 2014, 22:29:38 »

Co máte všichni proti Aceru? Jako kdyby to bylo nějaké fuj. Jedu na nich už dost roků na to, abych věděl, že to jsou funkční stroje.

Videl jsem uz par ACERu s ulamanymi panty a obcas i jinde prasklymi kastliky. Nedavno jsem mel v ruce telefon s problemem s dotykovym displayem. Ne, ze by nefungoval. Fungoval az prilis dobre: mackal si tlacitka uplne sam. Jak se zda z vysledku Google, je to dosti systematicky problem napric radou modelu. No, polovicka ma od nich monitor. Neni tak zly, akorat kdyz se vypne, desne piska zdroj a po zapnuti cumim pet sekund na logo ACERu. Ten monitor je asi to jedine, co bych jeste risknul.

ASDASD

« Odpověď #53 kdy: 08. 06. 2014, 22:37:15 »
Psal jsem to jednou, napisu to znovu:

Potrebujes tyto vlastnosti:

Trackpoint
Vysoke klavesy
Matny display
Vydrz

Ostatni jsou hovadiny pro buziky.

je smutne videt jak se diskuze zvrhla. Uzivatele se tu ohaneji stroji ktere si sami kdysi poridili a snazi se ostatni presvedcit, jak jsou dobre. Asi aby sami pred sebou ospravedlnili ten nakup a nemuseli si pripadat hloupe.

« Odpověď #54 kdy: 08. 06. 2014, 23:04:22 »
na znacce nezalezi. ideapad bych si taky nevzal ackoliv na thinkpad nedam dopustit.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

czuty

« Odpověď #55 kdy: 09. 06. 2014, 08:28:16 »
Ahoj,

Taky jsem si typoval notebooky pro obdobnou cinnost co uvadis, a byt jsem acery nikdy nemel rad (byly to velke tezke cihly), tak jsem narazil na jeden, o kterem docela uvazuji -> Travelmate B113, ma matnej display, 4GB ram a i3 procesor (najdes i stejnej typ za 8000Kc ale je to s celeronem), napr tady:

http://www.czc.cz/acer-travelmate-b113-m-33214g50tkk-cerna/138915/produkt?q-category-id=89p7i9agp8i2lajk373h33k8l5

Ahoj,

mám "nižší" verzi, Travelmate B113e, s celeronem na 1,5 GHz (1007U?), 2 GB paměti, 320 GB HDD a matný 12" display. Provozuji na tom mint 16 se skořicí a nemůžu si stěžovat. Systém je svižný a rychlý. Nepodařilo se mi na tom rozchodit čtečku karet a je odlomená krytka na jednom z pantů. Jak by to bylo s odolností při větším cestování netuším, většinou se netbook válí na sedačce v obýváků. Vyvezl jsem ho do světa párkrát, občas manželka do školy. Okna bych se  na tom bál používat bez SSD, zdá se mi, že Acer s oblibou do těchle lowendů vybírá co nejpomalejší disky.

akoze

« Odpověď #56 kdy: 09. 06. 2014, 09:06:36 »

Acer mi nepride horsi ako Asus, MSI (este existuje ?), fujitsu siemens, toshiba, hp. Vsetky tieto "nadhery" som pouzival alebo pouzival niekto v okoli. Na oboch toshibach mi odosli panty (ok, jedna bola padnuta v polstrovanej brasne z ramena a odlomil sa kus horcikovohlinikoveho tela). Plastovu toshibu som prevrtal 4cm skrutkami s podlozkami a matkami aby drzali panty pokope lebo plasty sa rozpadli, nehladiac na to, ze po davkovom spracovani fotiek sa bezne prehrial a vypol. Nemal ani 2 roky.

Priatelka teraz drvy nejaky najlacnejsi 17 " Acer s I7, bezi jej nonstop v kuse web photoshop lightroom oproti staremu (ta prevrtana toshiba) je spracovanie fotiek 5x mozno 10x rychlejsie (akcie, filtre, davkove spracovanie)

Zazil som par starych Acerov ktore by som nebral ani zadarmo, ale to boli mozno 7 rokov stare kusky kde boli plasty ktore drzali panty rozsypane, a ako som pisal, tak isto sla aj 2 rocna toshiba z plastu. Odvtedy sa Acer posunul dalej, a nemal by som s nim ziadny problem (kebyze nie som specificky zakaznik ktory potrebuje matny display a home/pgup/pgdown/end klavesy samostatne)

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 09. 06. 2014, 11:05:27 »
Po zapnutí reklamy mi v tomto tématu vyskočila jedna hodně dobře cílená na prodejce repasovaných NB za ne úplně nezajímavé ceny:

http://superlevnapc.cz/index.php?kat_id=10

IMO jenda má nereálná očekávání, sice to byl entprise notebook za nemálo peněz, ale ty ceny padají neúprosně, víc než si lidé jsou ochotni připustit.

Ad sychronizace - fajn, popsali ste tři různé typy nástrojů, které je potřeba si vybrat, nastudovat, zvládnout a nezapomínat je používat, což poměrně netriviální a pracné. Já sem dal přednost tomu prostě mít jen jeden počítač a uživatelům typu jako je zakladatelka vlákna bych to taky doporučil, čili bych nedoporučil tu variantu nechat si současný notebook jako domácí počítač a kupovat laciný netbook na tahání, navíc by zas až o tolik lacinější nebyl.

Kit

« Odpověď #58 kdy: 09. 06. 2014, 11:27:13 »
Ad sychronizace - fajn, popsali ste tři různé typy nástrojů, které je potřeba si vybrat, nastudovat, zvládnout a nezapomínat je používat, což poměrně netriviální a pracné.

Stejně musíš někde data zálohovat, takže nějaký cloud se bude hodit. Není to pracné a zvládne to kdekdo.

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 09. 06. 2014, 11:36:27 »
Záloha důležitých nenahraditelných dat je jedna věc. Ale mě spíš vadilo, že sem si někde něco vyhledal a stáhl. Čili je to nahraditelné a nemá cenu to zálohovat, ale když jsem to pak po čase potřeboval, tak to bylo na druhém PC, takže sem to musel znovu hledat a stahovat, případně sem zrovna byl na připojení, kde sem to stáhnout nemohl, Ať už šlo o nějaké podklady, film, instalačku nějakého většího software, apod.