Data z databáze do dokumentu

TomP

Data z databáze do dokumentu
« kdy: 26. 05. 2014, 13:27:08 »
Máme mít šablonu wordovského dokument, ve které jsou na patřičných místech zapsané "proměnné" ve tvaru %JMENO apod. Externí software má za úkol zavolat MS Word a do připravené šablony doplnit do těchto proměnných konkrétní hodnoty ze své databáze. Hledáme řešení, jak stejnou funkcionalitu zajistit pomocí Open/LibreOffice.
Netušíte jak se tato věc v MS Office jmenuje? Zkoušel jsem googlit %VARIABLE a podobné, ale bez úspěchu. Podle slov technika externího SW to u některého klienta viděl funční s OO/LO.
Napadlo mě "naroubovat" do OO/LO zdroj dat z MS Access databáze, na které to běží, ale nebyl jsem úspěšný a tohle bych považoval za nouzové řešení. Ideální by bylo zjistit, jaký ekvivalent této "proměnné" existuje v OO/LO.
« Poslední změna: 26. 05. 2014, 17:47:48 od Petr Krčmář »

Viktor Kleiner

Re:Dosazeni dat z databaze do dokumentu
« Odpověď #1 kdy: 26. 05. 2014, 13:36:29 »
Já bych zkusil na to jít přes průvodce hromadné korespondencí v nástrojích.

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #2 kdy: 26. 05. 2014, 13:55:35 »
Jmenuje se to stejně: proměnnévariables.

Ve vlastnostech dokumentu si nastavíš „Vlastní vlastnosti“ a pak je vložíš do dokumentu přes Vložit / Pole / Jiné / Vlastní

Dokument v LibreOffice je obyčejné XMLko (když ho uložíš jako .fodt – jinak je to XML zabalené v ZIPu), takže to můžeš snadno editovat nebo generovat nějakým skriptem/programem/xslt. Prostě si v něm přepíšeš tu hodnotu ve záhlaví dokumentu a funguje to. Taky by to mělo jít přes UNO.

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #3 kdy: 26. 05. 2014, 13:57:26 »
Nebo koukni na jOpenDocument

TomP

Re:Data z databáze do dokumentu
« Odpověď #4 kdy: 27. 05. 2014, 18:32:29 »
Děkuji všem za ochotu a rady. Podívám se na to.