Ovsem WebDAV je dost tragedie, to snad radsi sshfs.
Co je na WebDAV tragického? Používám jej běžně a zatím jsem žádnou tragédii nezaznamenal.
Blahopreji. A co treba desetigigovy soubor na WebDAVu, kde potrebujete zmenit jeden bajt? Bude se to napred tahat cele k vam a pak zase zpet nebo dokazete pristoupit k jakemusi alokacnimu bloku a tam neco zmenit? Krome toho implementace WebDAV na Linuxu nejsou moc slavne a jak jsem koukal jeste na XP na ruzne klienty, na vetvi jsem z toho take nebyl. Kdyz jsem kdysi mel sftp server, tak jsem montoval disky na tisic km vzdalenost a delal s tim jak v lokalu, jen trochu pomaleji. S WebDAVem se mi tohle nejak nepodarilo reprodukovat, zato problemu jsem potkal nepocitane. Na server se nelze pripojit, jindy se pripojit lze, ale lze nahrat jen soubory do cca 5 MB, respektive lze, nejdou pak ale cist a to jak z klienta na Linuxu, tak z Widli. Zajimave je, ze proti tomu samemu serveru to s Krusaderem slo bez omezeni velikosti. Ted uz ale ne, budto je neco s moji nynejsi verzi Krusaderu nebo neco predelali na tom serveru.
Nedavno jsem zkousel narvat na Yandex iso BT3 kvuli vyzkouseni, jak to jde s velkymi soubory. No, krachne to na temer 100 %. Pretece nejaka cache nebo co a nemuzu najit, kde se da zvetsit nebo radsi uplne vypnout, at se to plazi rychlosti linky. Pomoci davfs2 se take nepovedlo. Tam pak pristupuje dalsi uzasna ficura, ze kdyz se kopiruje z cache na server, tak se to neda odmontovat jinak, nez rebootem pocitace. A kdyz tomu behem kopirovani odpojite sit, tak to porad nemuzete odmontovat a po zapojeni site se to ale nejak nezotavi a zustane to viset.
By me zajimalo, jak tohle v praxi pouzivate.