Wifi router s podporou OpenWRT a DLNA

Karl

Wifi router s podporou OpenWRT a DLNA
« kdy: 15. 05. 2014, 11:37:29 »
Prosím o radu s výběrem Wifi routeru s podporou OpenWRT a DLNA. Cenový relace 2000Kč (+/-). 8)

j

Re:Wifi router s podporou OpenWRT a DLNA
« Odpověď #1 kdy: 15. 05. 2014, 18:20:17 »
Co si predstavujes pod podporou DLNA?

Pokud chces provozovat DLNA server ... tak na router zapomen, a bez rozbit prasatko na nejakou tu I5tku. Pokud jen uvazujes o distribuci filmu bez rekomprese, tak je lepsi se DLNA vyhnout. A pokud mas pocit, ze ti filmy budou fungovat bez pripojeni kabelem ... tak sem prave poprskal monitor.

peter

« Odpověď #2 kdy: 15. 05. 2014, 19:27:46 »
DLNA server podporuje rekompresiu. Ak klient rozumie originálnym dátam, tak rekompresia nie je potrebná. A HD rip sa pri h.264 zmestí do 1G, takže to prelezie aj cez WiFi.

Ale s tým, že je lepšie vyhnúť sa DLNA súhlasím, i keď len čiastočne. Ak chceš odložiť školopovinných stravníkov pri televízii a oni si vypítajú ďalší film, tak im ho pustíš bez vstávania od stola. Na bežné veci je ovšem lepšia Samba/CIFS ktorá poskytuje interoperabilitu medzi rôznymi platformami.

Karl

« Odpověď #3 kdy: 15. 05. 2014, 20:05:01 »

peter

« Odpověď #4 kdy: 15. 05. 2014, 22:35:45 »
Zaujímavá voľba. Koľko ten rouer dokáže dať pri zápise a čítaní disku cez sieť? Rozmýšľal som nad niečím podobným, ale odpovede som sa nedopátral.

j

« Odpověď #5 kdy: 16. 05. 2014, 08:06:35 »
Hele, na prehrani full HD fimu nestaci ani 100Mbit kabel - vyzkouseno nekolikrat. Navic ta krabka ten disk pripojuje pres USB, coz je tragedie uz samo o sobe ... a dostanes z toho mozna par jednotek MB/s takze to ani na primy prehravani nemusi stacit. Rozhodne to nebude staci na HDcko. Vem si, ze slusnej NAS, s dostatecnym vykonem ... stoji nekde od 5-8kKc. Na netu najdes, ze ten tvuj vybranej router dava neco mezi 3-7MB/s. To je asi tak 4-10x min, nez co by dalo PC se stejnym diskem na USBcku (a i na PC je to traga, protoze USB je naprosto nevhodny na prenosy dat). Na wifi to samo staci, protoze tolik pres ni vzivote neprotlacis.

Kdyz tentyz disk pripojis na satu, tak ti da 80+MB/s ... toz asi tak.

Jop, a jestli zeres ty marketingovy zvasty o stambitech bezdratu ... tak pokud budes mit dve wifi krabky na stole vedle sebe, tak z toho vyzdimes na 2,4GHz tak maximalne 30Mbit/s ... ovsem halfduplex (=soucet up+down).

JSOB

« Odpověď #6 kdy: 16. 05. 2014, 09:25:20 »
Taky bych se vyprdnul na USB disk pripojeny k routeru. Rychlost na USB je fakt slaba.
Radeji zainvestuj a kup si nejaky NAS. Ja mam doma obycejny Zyxel NSA310 a myslim ze je to mnohem lepsi volba nez USB v routeru i kdyz je na jeden disk. Odmenou je fakt nizka spotreba tohoto nasu v idle.
Navic ti to muze poskytnout i dalsi sluzby.

Karl

« Odpověď #7 kdy: 16. 05. 2014, 09:58:13 »
Což o to, do NASu bych i šel, ale existuje varianta NAS+WIFI router ?
Včera jsem se připojil do chatu na netu a jeden vlastník tohoto TP-LINKu mi psal, rychlosti přenosu z externího HDD:

čtení -11MB/s
zápis - 9MB/s

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 16. 05. 2014, 10:18:31 »
Pane bože, co furt máš s tím WiFi. WiFi se naprosto nehodí pro NAS. (Do NASu, např. Synology nebo QNAP, si sice můžeš narvat USB dongle, ale bude to zcela nepoužitelné.)

peter

« Odpověď #9 kdy: 16. 05. 2014, 17:57:57 »
Chlapi,
ja si v pohode pozerám HD 720 h264 filmy cez WiFi, a berie mi to jeden megabit za sekundu. A to s tým pomalým USB diskom síce poznám, ale na prastarom wl500gpv2 čo mal dosť slabučký procesor. V dnešnej dobe sa už robia trošku iné železá. Máte niekto nejaký router s tak slabým výkonom ako tu spomínate a je mladší 5 rokov?

Lol Phirae

« Odpověď #10 kdy: 16. 05. 2014, 19:03:21 »
ja si v pohode pozerám HD 720 h264 filmy cez WiFi, a berie mi to jeden megabit za sekundu.

No to bude ale kvalitka.  ;D ::) Co si zajít na oční, dokud je ještě čas?

peter

« Odpověď #11 kdy: 16. 05. 2014, 19:32:01 »
Ono, nepozerám to na televízore s uhlopriečkou meter a pol a vzdialenej pol metra od tváre. Z niečoho takého by ma bolel krk. Naštuduj si niečo o ostrosti zraku a o uhle v ktorom je ten zrak naozaj ostrý, a potom sa znovu pokús o vtipný komentár. Mne to stačí na bežný IPS monitor.

Cek

« Odpověď #12 kdy: 19. 05. 2014, 09:55:13 »
Ono, nepozerám to na televízore s uhlopriečkou meter a pol a vzdialenej pol metra od tváre. Z niečoho takého by ma bolel krk. Naštuduj si niečo o ostrosti zraku a o uhle v ktorom je ten zrak naozaj ostrý, a potom sa znovu pokús o vtipný komentár. Mne to stačí na bežný IPS monitor.

Takze sice mas zdroj v 720p, ale koukáš tak ve 240p? :-DDDDD

Peter

« Odpověď #13 kdy: 19. 05. 2014, 14:34:34 »

Takze sice mas zdroj v 720p, ale koukáš tak ve 240p? :-DDDDD

Vidím že sú tu samí humoristi ktorí pozerajú do obrazovky z takej vzdialenosti, že sa im pri filme zahmlí monitor. Mne stačí obyčajný 23" LG IPS234V-PN. Rozlíšenie 240p nemám už ani na mobile.