Nemožnost tunelového SFTP spojení

Paulie

Nemožnost tunelového SFTP spojení
« kdy: 09. 05. 2014, 20:00:26 »
V routeru mám doma nahraný OpenWRT a když se chci vzdáleně pomocí SSH připojit k počítači za ním, tak na to mám v ~/.ssh/config udělaný ProxyCommand který zajistí tunelové spojení přes router do počítače. Ale problém je že nejsem touhle cestou schopný z Linuxu (Xubuntu) navázat SFTP spojení k tomu samému počítači - z Windows pomocí WinSCP ano, je tam přímo volba pro tunelování, ale třeba ve Filezille nebo v MidnightCommanderu nic takového není. Přitom třeba MC si z toho souboru ~/.ssh/config vezme jméno počítače, ale ne ProxyCommand, takže se dotyčný počítač snaží hledat v lokální síti, kde pochopitelně není. Už dva dny hledám na internetu a buď hledám blbě nebo tam o tomhle problému fakt nic není. Dá se s tímhle něco dělat?

Re:Nemožnost tunelového SFTP spojení
« Odpověď #1 kdy: 09. 05. 2014, 22:17:36 »
Jak jsi sám zjistil, tohle je závislé na aplikaci, která to musí podporovat. Mnohem obecnější je udělat si SSH tunel na ten koncový stroj a připojit se přímo. Asi takto:

Kód: [Vybrat]
$ ssh -L 2222:192.168.1.5:22 root@openwrt.nekde.sit.cz
$ ssh uzivatel@localhost:2222

Tohle bude fungovat s každou aplikací. Jakmile se spustí první příkaz, otevře se na místním počítači port 2222, jehož druhá strana bude končit na tom 192.168.1.5 ve vzdálené síti. Pak stačí vzít libovolnou aplikaci využívající SSH (v tomto případě) a připojit se na ten místní port.

Franta <xkucf03/>

Re:Nemožnost tunelového SFTP spojení
« Odpověď #2 kdy: 09. 05. 2014, 22:24:34 »
Zní to dost divně. Přesně tohle totiž používám a funguje mi to – mám v .ssh/config nastavený ProxyCommand a používá ho jak příkaz ssh, tak samozřejmě i sftp, scp a další.

Opravdu jen přepíšeš ssh na sftp a zbytek necháš stejný a nejde se připojit? Zkus si vypsat ladící informace: sftp -vvv server