Signage aneb prezentační systém

TomLeech

Signage aneb prezentační systém
« kdy: 06. 05. 2014, 17:16:12 »
Vážení.

Řeším takový problém a rád bych vás poprosil o radu. Potřebuji na několika "obrazovkách" (rozuměj televizích s připojeným PC) zobrazovat informace o dění ve firmě. Dosud to běželo na WinXP a prezentace byla v PowerPointu. Rád bych to rozjel na nějaké malé (HW ne moc náročné) distribuci linuxu. Zkoušel jsem některé distribuce předpřipravené pro Internetové kiosky (Webconverger, binaryemotions, ...) ale není to ono/nepodařilo se mi to úplně rozjet. Ideálně něco opravdu malého a jen s video přehrávačem (video dám na interní web server)+ script na přihlášení a automatické spuštění. Mohl bych vás poprosit o "nakopnutí" a případné rady? Neřešil jste to už někdo?

Předem Díky moc.

Tomáš

Re:Signage aneb prezentační systém
« Odpověď #1 kdy: 06. 05. 2014, 17:58:58 »
co presne jsi mel za problemy?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

TomLeech

« Odpověď #2 kdy: 06. 05. 2014, 19:56:48 »
Konkrétně - Webconverger řešení neobsahuje přehrávač videa (VLC nebo mplayer např.), tj. zkoušel jsem to přes HTML5 video s JS kodem (je popsaný na wiki Webconvergeru) pro zobrazení na celé stránce. Občas se to načetlo, občas to napsalo stránka nenalezena, občas se video zaseklo na konci... A taky jsem u tohoto řešení nenašel parametr pro využití celé plochy (1920×1080 nebo o něco menší, ale v poměru).
U řešení od binaryemotions se mi systém nepodařilo nakonfigurovat na automatické spuštění videa (je tam VLC), spustilo se to jen ručně.
Potom jsem ještě zkoušel distribuci porteus - velice pěkné, nemá přímo video přehrávač, myslím, že jsem se zasekl na formátu videa (nějak si to neporadilo s mp4).
Nejvíc času jsem strávil s xPud - to vypadalo nejnadějněji, velice malá distribuce, umí mp4. Ale na obrazovce byly stále "okraje" asi z použitého prostředí a to jsem použil přímo kiosk mod. Ale i to bych zkousnul, ale při reálném nasazení si systém nerozuměl se síťovou kartou v používaném PC a když jsem tam dal jinou, tak to dlouho nabíhalo a místo automatického spuštění videa se vypsalo "Page not found - try again?" a spustilo se to až po zmáčknutí tlačítka (což je u "bezobslužného" zařízení problém).
No a v tento okamžik jsem zkusil napsal sem na forum s žádostí o radu. Budu to samozřejmě zkoušet dál, ale třeba už to někdo řešil a mohl by mi poradit, nasměrovat, ukázat, naznačit  :) ...

Tomáš

kolaCZek

« Odpověď #3 kdy: 07. 05. 2014, 12:11:10 »
Provozujeme Xibo a spokojenost. ;)