V Kubuntu nenastartuje KDE

flack

Re:V Kubuntu nenastartuje KDE
« Odpověď #15 kdy: 07. 05. 2014, 11:09:20 »
Tak sorry, ale ake liveCD pouzil to ja fakt uz neviem je to davno este za verzie ubutnut 9.10. Sam viem ze z toho sa vychadzat fakt neda. To uz som par linuxov nainstalil niesom az taka lama.

Zle stiahnute nebude MD5 sumaciu som cekoval hned. Zle vypadlene? uff na notebooku mi bootuje a na jeho pc tiez stym ze sa to kusne pri/pred nacitanim lightGDM tak stym stiahnutym by som to nevidel. Sorry ale 2GB ram je dostatok na to aby to malo kam nabehnut. Minimalne poziadavky ten hardware splnuje tak by som to na velkost ram nehadzal. Je ine co stou ram dokaze a je ine ze mu nenabehlo ani DE. A do uvahy sa to samozrejma berie len to fakt nehralo a ani nehra rolu v jeho pripade.

Ono defaultne ubuntu 14.04 startuje rovno do LIVE session tak neviem ako ta napadlo ze som live neskusal. To je to co sa tam nazyva "spustit z disku" od varianty  "instalovat z disku" som ocakaval ze by sa mohol spustit rovno installator tak ako to byvalo v debiane koniec koncov ak ma pamat nekkllame bolo to v starsich verziach ubuntu rovnake. Spustil sa Ubiquity installator a bolo. O rozdeleni partici mi netreba hovorit fakt niesom amater.

Skvor to vidim na nejaku HW nezhodu, obsolete HW a podobne.

vxmery

V Kubuntu nenastartuje KDE
« Odpověď #16 kdy: 07. 05. 2014, 14:18:33 »
Tak sorry?  Vychádzal som iba z toho či si napísal a snažil som sa dať nejaké tipy. Môže byť, že 14.04 už nepodporuje tú staršiu grafiku, preto som navrhol vyskúšať 12.04 napr. Xubuntu, lebo je ešte rok podporované, má menšie nároky na RAM, systém menu je trocha podobný Win a možno ešte tú staršiu grafiku podporuje.

Dominik

« Odpověď #17 kdy: 08. 05. 2014, 18:47:15 »
Dobrý den omlouvám se, ale nehce se mi zakládat nové téma kuli (pro zkušené uživatele nejspíš blbost) a tady to stejně trochu uteklo :) tak to snad nebude vadit.
Jak mám nainstalovat program z jiného media než z internetu (program: ...instaler.run) pokud se ho pokusím spustit vyskočí okno v kterém mám vybrat jakým programem ho chci spustit. jaký program mám vybrat? PS: internet zatím bohužel nemužu použít protože ještě nemám síťovou kartu. :)

To že
Citace
nejlepší Linux je ten který má známí
je asi pravda, jen že bohužel všichni známí jedou pod Windows, a navíc ta nevděčná role mítního "IT guru" ,v okruhu mých přátel, vychází bohužel na mně.

Bogs

« Odpověď #18 kdy: 09. 05. 2014, 09:51:49 »
instaler.run otevřete v programu Konsole pod Administrátorskými (ROOT) právy.

Dominik

« Odpověď #19 kdy: 09. 05. 2014, 12:43:28 »
A jakým spůsobem? Pokud napíšu do konzole
Kód: [Vybrat]
/media/i/KINGSTON/installer.run vypíšeto
Kód: [Vybrat]
bash: /media/i/KINGSTON/installer.run: Permission denied skoušel sem ještě něco dalšího ale také neuspěšně.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #20 kdy: 09. 05. 2014, 13:13:21 »
sudo sh /media/i/KINGSTON/installer.run

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #21 kdy: 09. 05. 2014, 13:24:29 »
.. pochopitelně bez toho sh, to je tak, když člověk myslí na jiné věci  ... Jinak podrobný návod nalezneš třeba zde: http://askubuntu.com/questions/18747/how-do-i-install-run-files

Dominik

« Odpověď #22 kdy: 09. 05. 2014, 21:11:37 »
Dík ale nějak mi to nejde.
Kdiž to zadám podle tvého návodu vypíše mi to "command not found" ale přitom ve správci souborů to přeně na toto umístění vidím skoušel jsem i postupy z uvedeného odkazu ale opět neůspěšně. Tak uš nevím.