Jakou termo tiskárnu na štítky?

Filip

Jakou termo tiskárnu na štítky?
« kdy: 30. 04. 2014, 09:30:38 »
Dobrý den,
chceme do firmy koupit přenosnou termo tiskárnu na štítky (na kabely, patch panely, elektro...).
Přemýšlel jsem o Brother PT-7600VP. Máte někdo nějaké zkušenosti nebo doporučili byste jinou značku / model?

Děkuji

Re:Jakou termo tiskárnu na štítky?
« Odpověď #1 kdy: 30. 04. 2014, 10:34:57 »
Máme PT-2420PC a pak ještě jednu novější, obě nepřenosné, ale tisknou na stejný typ média, takže by to mohlo být podobné:

Pokud tiskneme jeden štítek, tak vyjede kousek štítku před (nevím kolik, možná tak 2 cm). Když tam pošlete sekvenci štítků, tak to vyjede jen před prvním.

Tiskne slušně, i barkódy.

Z toho štítku před nalepením musíte sundat ze spodu papír, a to je samozřejmě nějaká práce. Některá média mají ten papír uprostřed rozříznut, pak se to dělá lépe, ale pokud rozříznut není, tak bych nechtěl dělat stovku štítků denně.

had

« Odpověď #2 kdy: 30. 04. 2014, 12:07:41 »
Ahoj,

mám 3x zebra P4T. Drahý spotřebák, ribbon musíš kupovat, štítky si převíjíme sami, problém s WiFi při WPA2 Enterprise.. nechá se obejít, ale bolí to.. ze zebry sme dostali odpověď.. sorry.  v manuálu je, že to je problém... naštěstí poslali i jak to obejít... za mě spíš ne... chce to testnout...

radek

« Odpověď #3 kdy: 30. 04. 2014, 13:48:57 »
Osobně bych šel spíš do termotransférové tiskárny - větší výběr štítků a lepší tisk. Máme datamax Mark II.
Termo ti na slunku za týden vybledne, hnedka ho setřeš, rychle bledne...
Termotransfer je odolnější.

Každopádně, u termotransferu důležitější než tiskárna (když tiskne špatně, tak se zpomalí tisk a je to pak ok) je barvicí pásek a to neber nic jiného než pryskyřici (Resin), takže si ověř jestli ji tiskárna podporuje. Vosk a polovosk hnedka setřeš.

Druhá věc jsou štítky, používáme VOID (to jsou ty, co po strhnutí zůstane nápis VOID a jde poznat že byl strhnutý), jsou sice dražší, ale na takové akuvrtačče, která se často používá drží jak přibitá, v kombinaci s pryskiřici je hodně dobrá.

« Odpověď #4 kdy: 30. 04. 2014, 22:18:30 »
Ten člověk shání popisovačku a vy mu doporučujete stolní (průmyslové) štítkové tiskárny jako Zebru P4T a Datamax Mark II??? Opravdu??? Přečetli jsem si vůbec co shání a vygooglili jste si co ten "Brother PT-7600VP" je? ... asi ne, ale hlavně radit ???

Jinak toho Brother PT-7600VP (nebo něco hodně podobného) mám. Zkušenosti jsou docela dobré. Sice je přenosná, ale v celé firmě neni tolik baterií aby se to povedlo - používám ji s adaptérem. Pak mi zlobí zastřihávač a občas to píše "cutter error", ale to může být jen špína. Dobré je že se nechaji snadno měnit pásky za jinou šířku a barvu. Jinak dobrý.

portsnap

« Odpověď #5 kdy: 01. 05. 2014, 12:14:41 »
V minulé práci jsme měli nějakou tiskárnu Dymo. Takže bych zapátral i u nich. My jsme teda měli model bez klávesnice, protože všechno se chystalo u stolu.

radek

« Odpověď #6 kdy: 01. 05. 2014, 12:32:04 »
Ten člověk shání popisovačku a vy mu doporučujete stolní (průmyslové) štítkové tiskárny jako Zebru P4T a Datamax Mark II??? Opravdu??? Přečetli jsem si vůbec co shání a vygooglili jste si co ten "Brother PT-7600VP" je? ... asi ne, ale hlavně radit ???

Jinak toho Brother PT-7600VP (nebo něco hodně podobného) mám. Zkušenosti jsou docela dobré. Sice je přenosná, ale v celé firmě neni tolik baterií aby se to povedlo - používám ji s adaptérem. Pak mi zlobí zastřihávač a občas to píše "cutter error", ale to může být jen špína. Dobré je že se nechaji snadno měnit pásky za jinou šířku a barvu. Jinak dobrý.
No je fakt, ze na to jeho jsem se nedival, ale na nejakou tu zebru a jeste tiskarnu co tam byla (2420pt). Kazdopadne kdybys precetl, co jsem psal, tak bys videl, ze jsem doporucoval termotransfer, ktera je na stitkovani lepsi a ne konkretni typ, tu mark ii jsem uvedl jen proto, ze mame levnou termotransfer, ktera je ok. Mimochodem, uz se nevyrabi a ani neprodava ;) Proste termktransfer je lepsi jak termo a to mi nikdo nenakeca, ze ne. Konkretne jsem nic nedoporucoval. Tak si pro priste nejdriv precti a pak pis.

macpac

« Odpověď #7 kdy: 02. 05. 2014, 09:01:13 »
Mame PT-7100 a v pohode, jedem na baterie a zatim furt drzi cca 7 mesicu (tisk tak 15-20 stitku za mesic).
Jinak se ztotoznuji s Petr Blahos, prvni stitek ma pred sebou nevyuzitou plochu, je to zpusobeno konstrukci pristroje - tisk,"zafoliovani" a orez, kde prave ta mezera mezi tiskem a orezem je pri prvnim tisku nevyuzita.
Pro popisovacku jsou ruzne typy pasek, jak dle sirky tak i barevnosti a odolnosti, popr. pouziti.

« Odpověď #8 kdy: 30. 05. 2014, 21:57:59 »
A můžeš napsat jak v tom PT-7100 dlouho vydrží baterie a jaké tam dáváš? Myslim to tak jestli třeba NiMh2000 a vydrží kazetu?? Docela by se mi to líbilo, ale když vidim kolik jich tam je ... .