Verzovací systém se sync a web rozhraním

gumak

Verzovací systém se sync a web rozhraním
« kdy: 28. 04. 2014, 12:09:53 »
Zdravím,

hledám něco jako bzr / git s automatickým verzováním a možností synchronizace s jiným počítačem a webovým rozhraním,
to co je obvykle dostupné jako bzr nebo git, tak je potřeba ovládat. Hledám něco co si adresář a další adresáře hlídá samo a máto
možnost webového rozhraní.

Něco jako dropbox ale s možností verzování jako je bzr a git tzn diffy a pod. Chvíli jsem přemýšlel na Bittorent Sync, ale tam opět
není úplné verzování.

Používáte někdo něco takového? Chtěl bych to hlavně pro týmovou práci.
« Poslední změna: 28. 04. 2014, 22:07:53 od Petr Krčmář »

Milhaus

Nebylo by řešením propojit GIT (a nějaké webové rozhraní pro něj) s něčím jako Grunt / Gulp / Jenkins, co by řešilo to automatické verzování?

Konkrétně mám na mysli např. toto: https://www.npmjs.org/package/grunt-git

Jurri

Použil bych git + gitweb, na automatizaci jsem na první dobrou našel tenhle dotaz na askubuntu: http://askubuntu.com/questions/43846/how-to-put-a-trigger-on-a-directory

(aspoň pokud tu automatizaci chápu správně)

Karel

a na texty ke commitum nejakou ui ktera je sama udela z diffu

jeste jednou se zamisli nad tim co vlasnte chces.

pokud ti jde jen o neustale commitovani a update tak si nastav crona

gumak

No nejde o neustále commitování, jde o sledování změn a jakmile je na souboru změna tak udělat commit. A druhé kritérium je, aby tam byly jakoby revize a k tomu vhodné sdílení těchto dat tzn něco jak to má BitTorent Sync.

K Grunt > no nevím, to potřebuje Node.js a plno dalších závislostí, ne? Jinak si moc nevím představit jak by to vlastně pracovalo?

Jinak je mi jasné, že můžu podobnou službu udělat spojením např. bzr + bittorent sync + cron nebo inotify... ale hledám, jesti již něco takového není...

gumak

Jo to vypadá přesně, tak jak jsem si to představoval :) podívám se na to přesněji, ale už po hrubém průzkumu, to dělá věci, jak jsem předpokládal. Používáte to?

Shin

A k čemu by se měl dělat commit po každé změně? Já jsem zvyklej soubor ukládat každých pár řádků. Ten projekt by byl pěkně rychle v naprosto nefunkčním stavu. A co třeba řešení konfliktů? Taky hledáš něco co ti je vyřeší SAMO? Být tebou, tak se naučím s gitem. Ani ne s nějakým klikátkem nad tím, ale z terminálu, jinak vás čeká cesta do pekel.

Zopper

• 896
    • Zobrazit profil
Mě přijde, že tazatel nehledá něco na správu projektu, ale něco jako Dropbox s verzováním a selfhostingem. Já tohle momentálně řeším pomocí Owncloud a btrfs snapshotů, nicméně to mi dělá verzování podle času a ne podle změn - takže na ten git-annex asi kouknu taky.

tymova prace znamena naucit se git.
nebo na to jit sloziteji a pouzit nejaky online editor.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

anonym

Hledám něco co si adresář a další adresáře hlídá samo

obavam se ze si moc nepremyslel o tom co chces

co presne znamena "hlida si samo"? kdy presne ma provest commit? predstav si ze zapisujes velky soubor, coz trva nekolik minut, kolikrat za tu dobu chces udelat commit?

jinak si nastuduj inotify a libovolny verzovaci system