Ahoj.
Cílem mého pokusu je mít počítač, který po startu nabídne tabulku s výběrem operačních systémů Linux Mint 16, Windows7 a Windows XP
Situace: jeden fyzický disk "sda" rozdělen na tyto partitions
dev/sda1 /boot primární ext2 zde je bootloader - grub - pro linux mint 16
dev/sda2 /windows primarní FAT32 oddíl pro windows 7
dev/sda3 /winxp primární FAT32 oddíl pro windows XP
dev/sda4 - extended oddíl
dev/sda5 /data logický FAT32 oddíl pro sdílení dat mezi všemi instalovanými OS
dev/sda6 / logický ext4 root linux mint 16
dev/sda7 /usr logický ext2 programy linux mint 16
dev/sda8 SWAP SWAP
A.
nejprve jsem nainstaloval linux mint 16. Bootloader - grub - je v sda1 a root má v sda6 - vše fungovalo zcela správně.
B.
instaloval jsem win XP do sda3 (při té příležitosti jsem jej přeformátoval na NTFS) a po restartu se objevila chyba:
"Chyba disku
Restartujte libovolnou klávesou"
OK, řekl jsem si, nejspíše instalace winXP přepsala MBR - tak jsem obnovil zavaděč - grub - z live DVD linux mint16 a po restartu se objevil prompt:
"grub >"
Po zadání příkazu: configfile (hd0,msdos1)/grub/grub.cfg se zobrazí nabídka instalovaných OS a linux jde spustit.
C.
Nastavil jsem si v grub.cfg aby mi tabulka výběru OS svítila neustále, provedl jsem update-grub
D.
Programem "fdisk" jsem si ještě zkontroloval partitions a nastavil jsem příznak "zavádět" na /dev/sda1 (tam kde je /boot linuxu). Po restartu na mě ale opět vybafne prompt: "grub >"
Otázka:
Kde to musím nastavit, aby se mi místo promptu "grub >" rovnou zobrazila tabulka nainstalovaných OS ? Googlim po celém internetu, ale vážně už fakt nevím, jak mám grubu říct, že má konfiguraci (grub.cfg) na (v jeho značení) hd0,msdos1.
Nevíte prosím někdo kde se ještě nastavuje kromě /etc/default/grub.cfg ?
Děkuji