Ahoj, podle mě by to měla být banální a uživatelsky přívětivá věc, ale vypadá to že vývojáři LyXu si myslí něco jiného.
Chtěl bych vytvořit svůj styl textu. Konkrétně mi úplně bude stačit vzít existující styl Citát a zrušit mu odsazení. Jenže jak?
V žádném menu jsem nenašel jak si to jednoduše naklikat. Hledal jsem dál a nejdál jsem se dostal sem:
http://tex.stackexchange.com/questions/6851/create-new-paragraph-style-in-lyxUdělal jsem to co tam popisuje (v souboru stdlayouts.inc, jsem skopíroval citát a dal mu jiné jména). Můj nový styl se ukázal na výběr v roletce stylů, ale když ho někde použiji a nechám vygenerovat pdf soubor, nevygeneruje se a ukáže se mi chyba:
LaTeX error: Environment mynewstyle undefined.
" \begin{mynewstyle}
Your command was ignored.
Type I <command> <return> to replace it with another command,
or <return> to continue without it."
LaTeX error: \begin{document} ended by \end{mynewstyle}.
" ...n commonly used languages.\end{mynewstyle}
Your command was ignored.
Type I <command> <return> to replace it with another command,
or <return> to continue without it."
Toto jsem přidal do souboru stdlayouts.inc:
Style MyNewStyle
Category MainText
Margin Static
LatexType Environment
LatexName mynewstyle
NextNoIndent 1
LeftMargin MMM
RightMargin MMM
TopSep 0.5
ParSep 0.5
BottomSep 0.5
Align Block
AlignPossible Block, Left, Right, Center
LabelType No_Label
HTMLTag blockquote
HTMLItem div
End
Je to prostě přejmenovaná kopie stylu Quote.
A další otázka, kdyby náhodou začlo fungovat generování pdf. Je někde dostupná nějaká tabulka jaké se dají použít vlastnosti a jaké můžou nabývat hodnoty?
Když jsem hledal například co má znamenat hodnota "MMM" u vlastnosti LeftMargin tak jsem žádné vysvětlení nenašel. Dále třeba že Margin může být Static nebo Dynamic je sice pěkný, ale co ty hodnoty znamenají?