Monitoring tiskárny přes příkazový řádek

MaBo

Monitoring tiskárny přes příkazový řádek
« kdy: 18. 04. 2014, 10:56:05 »
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné monitorovat činnost síťové tiskárny přes příkazový řádek, a to jak v linuxu(pro zajímavost)  tak ve win. Dělám v práci monitoring výstupu z tiskárny přes webový dotaz do excelovské tabulky, která se obnovuje v pravidelném intervalu, ale v případě kolapsu naší firemní sítě (což je poměrně často)toto nefunguje a nemám přehled, co se vytisklo a co ne a zda tiskárna vůbec pracuje . Podotýkám, že tiskárna je ode mne fyzicky hodně vzdálena; je prakticky na opačném konci obrovské výrobní haly. Napadlo mne, ač o sítích nic nevím, protože mám tuto tiskárnu nasdílenou na svém compu, zda se to nedá řešit nějak přes příkazový řádek ve win. Přes řádek, protože ač mám na svém compu administrátorský účet, IT oddělení nepovoluje jiné než schválené program, byť by byli otevřené a zdarma. Jako první jsem použil ping, ale to tu věc samosebou neřeší.

Pokud byste měli nějakou radu, jak na to (síťovou adresu tiskárny mám, MAC taky, ale nevím, je-li to všechno, co k tomu potřebuji), byl bych velmi rád.

M.
« Poslední změna: 18. 04. 2014, 11:07:12 od Petr Krčmář »

Ivan

Re:Monitoring tiskárny přes příkazový řádek
« Odpověď #2 kdy: 18. 04. 2014, 15:56:46 »
jestli je to rozumna tiskarna tak podporuje SNMP