Co se týče Fedory, tak tam jde o to, že některé z novinek přímo souvisejí s virtualizaci (přinesla například live migration, díky tomu ani člověk nepoznal, že se server stěhuje někam jinam - prý snad jen na zlomek vteřiny dojde jakoby k výpadku sítě, to aby se to přepnulo, a já nevím co všechno, proto, až budeš mít čas, tak ji vyzkoušej aspoň ve virtuálu; 20 je úplně jiná a vlastně asi první, u které provedu čistou instalaci, jinak od Fedora Core 3 až po 18 sem prováděl update pomoci yumu, závislosti jsem sice musel řešit někdy i zásahem do zdrojáků, ale pre-upgrade se mi nikdy moc nelíbil).
Ale jinak jo, CentOS je zárukou kvality a stability (a doufám, že teď po partnerství s RedHatem bude na tom ještě líp). Co se týče balíčkovacích systémů, tak vzhledem k tomu, že sem vyrůstal na RPMku, tak RPMku asi i věrný zůstanu (ale teď už spíše dělám všechnou přes zdroje, od configure až po make install, je to sice zdlouhavější, ale snažím se přeorinteovat na tohle hlavně kvůli vidině budoucí práce - guess where, ne Canonical to nebude

, a i když mám větší znalosti než experti z certifikovaní Mrkvosoftu - musel sem jim radit při školeních, fakt ostuda, tak mě Windowsy až moc svazují, holt se ze mě stává, vlastně už stal zastánce open-source, nechám si je jen na hry).