No, situace se má tak, že jednou za čas budu dělat ručně rsync. Rsync pojede přes SSHFS na jiný stroj. SSHFS běží přes FUSE a tím pádem závisí na uživateli. Takže rootem nespouštět. Ve finále by se dalo říct, že stačí při rsync nebrat v potaz původního vlastníka a nahradit je vlastní sadou (pavouk:pavouk). Otázka ale je, když pak budu dělat zpětný rsync (pro případ, že se změní data na tom vzdáleném stroji), jestli rsync nevezme vlastníka v potaz při řešení duplicity... Tzn. jestli si rsync bude myslet, že už data existují, i když budou mít jiné vlastníky.
Snad je to srozumitelný.
Jednoduše jde o následující: Jde o desktop, ne server nebo kritickou věc. Mám jeden FS (EXT4) mountovaný jako /home. Je na něm víc uživatelů. Chci aby uživatelé mohli navzájem do jednoho adresáře, kde bude hudba, fotky, filmy, ... (odtud si to taky vezme miniDLNA, to ale jen na okraj, to neřeším). Klidně ať si každej uživatel tvoří co chce, ale jde mi o to, abych to pod jedním užiatelem mohl celé rsyncovat jinam a to i naopak - odjinud do toho adresáře - a to bez problémů.
(Že já blbec se nedokážu nikdy vyžvejknout napoprvý)