Downgrade GCC na 3.2

Downgrade GCC na 3.2
« kdy: 12. 04. 2014, 00:40:15 »
Zdravim,

kvoli istemu skolskemu projektu, potrebujem gcc verzie 3.2, co je mega stara verzia, uvedomujem si to a potrebujem ju vyuzit v Debian Wheezy. Pripadne v inej distribucii, ktora ma stale aktivne, aj ked archivne repozitare.

Zaroven sa chcem opytat, ako spojazdnit znova gcc-4.7, ked som sa snazil nalinkovat pomocou prikazu ln -s /usr/bin/gcc-3.2 /usr/bin/gcc, co nefungovalo, potom spatne na verziu 4.7 a to uz duplom nefungovalo.

Mozete mi prosim niekto poradit? Google mi zatial velmi nepomohol, alebo mozno iba ja neviem vyhladavat :)

Dakujem pekne.

R.

P.S. sorry za pripadnu zlu sekciu
« Poslední změna: 13. 04. 2014, 23:15:45 od Petr Krčmář »

Jenda

Re:gcc downgrade na 3.2
« Odpověď #1 kdy: 12. 04. 2014, 02:53:44 »
kvoli istemu skolskemu projektu, potrebujem gcc verzie 3.2, co je mega stara verzia, uvedomujem si to a potrebujem ju vyuzit v Debian Wheezy. Pripadne v inej distribucii, ktora ma stale aktivne, aj ked archivne repozitare.
Debian má aktivní repozitáře pro všechny verze od roku 1996. http://archive.debian.org/README

Zaroven sa chcem opytat, ako spojazdnit znova gcc-4.7, ked som sa snazil nalinkovat pomocou prikazu ln -s /usr/bin/gcc-3.2 /usr/bin/gcc, co nefungovalo, potom spatne na verziu 4.7 a to uz duplom nefungovalo.
Zkoušel jsi logaritmy?

To je asi tak všechno, co se dá říct na „nefunguje mi gcc, jak to mám opravit, EOF“.

bwbw

« Odpověď #2 kdy: 12. 04. 2014, 03:26:39 »
zvirtualizovat si nejaky superstary os? imho cesta najmensieho odporu...

.

« Odpověď #3 kdy: 12. 04. 2014, 08:57:19 »
> mega stara verzia

hlavne taky mega odladena. jinak nazorny priklad, proc se python asi nikdy nedostane do skolnich lavic, protoze nez budes opoustet skolu, tak se trikrat zmeni gramatika/syntaxe jazyka.

« Odpověď #4 kdy: 12. 04. 2014, 09:31:15 »
zvirtualizovat si nejaky superstary os? imho cesta najmensieho odporu...

skusal som centos3.9 (na zaklade distrowatch som nasiel, za nativne obsahoval v repozitaroch prave 3.2), ale tam su neaktivne aj archivne repozitare, takze mi to nepomohlo. zrejme skusim stary debian...

.

« Odpověď #5 kdy: 12. 04. 2014, 09:36:41 »
centos ma repo mimo standartni cesty. nainstalovat z isa a pak prepsat repo soubory a dat do nich cestu na http://vault.centos.org/ ale nedoufat, ze bude dostupny nebo svizny nebo ze te neodstrihnou. ten vault asi nema mirrory a jestli jo, tak minimum.

« Odpověď #6 kdy: 12. 04. 2014, 11:25:58 »
centos som uprimne nikdy neskusal, ale zistili sme, ze teda ten nevyhovuje. aktualne skusam Debian Etch, uvidime ci bude ok alebo nie.
Stale sa ale pytam, ako spojazdnit stare gcc pomocou noveho na novom stroji. Google mi nepomohol, takze hladam prakticke riesenie, co ma niekto odskusane.

Dakujem

peter

« Odpověď #7 kdy: 12. 04. 2014, 11:44:37 »
Kedysi existoval príkaz gcc-config. Už ho zrušili?

« Odpověď #8 kdy: 12. 04. 2014, 12:51:06 »
asi ho zrusili...kazdopadne...mam to vyriesenie :)

• rm /usr/bin/gcc
  • ln -s /usr/bin/gcc-4.4 /usr/bin/gcc
  • rm /usr/bin/g++
  • ln -s /usr/bin/g++-4.4 /usr/bin/g++

g++-4.4 samozrejme potrebne doinstalovat. Vsetko riesene v Debian Wheezy.

Topic SOLVED.

#Tom

« Odpověď #9 kdy: 12. 04. 2014, 15:00:04 »
Není dobré přeinstalovávat nový překladač starším. Podle návodů zde lze zkompilovat různé verze GCC, konkrétně si vybavuju 2.95.x, 3.3 a 3.4, ale jistě se tam najde i 3.2. Nejsem si jist, jestli budou návody pracovat v novějších systémech, ve starších ale ano. Pokud se v návodech zamění prefix na např. /opt/gcc-a.b.c, bude možné takto sestavený překladač přenést i do novějších systémů. Pouze může být potřeba upravit volání asembleru a linkeru v případě, že překladač je z čistě 32bitového systému přenesen na 64bitový.

.

« Odpověď #10 kdy: 12. 04. 2014, 17:00:41 »
asi se nauc se pouzivat debian alternatives teda jestli tam je i gcc

nediv se ze to obcas nemusi fungovat, protoze jmena funkci budou manglovana jinym zpusobem nebo chybne

gcc je jen jeden dil z puzzle o cca 50 kusech a mas docela sanci ze dopadnes jak opice co se v testu snazi nacpat ctverecek do kruhoveho otvoru - jen to nebude natolik zjevne videt.

.

« Odpověď #11 kdy: 12. 04. 2014, 17:04:08 »
a doporucuji po pouziti vyhodit.

Jenda

« Odpověď #12 kdy: 12. 04. 2014, 18:43:07 »
centos som uprimne nikdy neskusal, ale zistili sme, ze teda ten nevyhovuje. aktualne skusam Debian Etch, uvidime ci bude ok alebo nie.
Stale sa ale pytam, ako spojazdnit stare gcc pomocou noveho na novom stroji. Google mi nepomohol, takze hladam prakticke riesenie, co ma niekto odskusane.

Dakujem
Debian potřebuješ Sarge, ne?

Jak to rozchodit - no prostě si stáhneš zdrojáky a zkompiluješ to. Asi to bude trochu challenge…

Lol Phirae

« Odpověď #13 kdy: 12. 04. 2014, 19:08:13 »
Udržování téhle kokotiny v alespoň minimálně použitelném stavu mám dojem vzdal už i ten jediný cvok, co se tím zabýval v Gentoo. Cpát to do nového Debianu je samozřejmě úplný nesmysl. Stáhni si nějakou prehistorickou distribuci a nahoď to do virtuálu.

« Odpověď #14 kdy: 12. 04. 2014, 23:13:28 »
Okej, vidim, ze je to tu plne mudrlantov...A to som si myslel, ze linuxova komunita je plna rozumnych ludi...Zaroven, ze na root chodia rozumni ludia...Ale ako vidim, je to tu plne KEKETOV, co pojem POMOC este nepoculi a vedia maximalne tak mudrovat.

Mimochodom virtualku som tiez pouzil, tam som skusil nalinkovanie starsej verzie na v podstate novu a fungovalo to tiez...Reku, ze to skusim aj na novej distribution a cuduj sa kurva svet...tiez to funguje! No a co ked je to opica s gulou co sa ju snazi dat do stvorcovej diery...Skompilovalo? Vyuzilo to chybajuce kniznice? Ano...

Dakujem za pomoc!

OFF!