Ja Unity zkousel nekolik dni, ale nelibi se mi. Otevrete si 10 programu a pripojte 5 disku a postranni lista je neprehledne plna.
To same ve Windows 7 - moje prvni akce je vypnuti seskupovani oken (ty ctverecky se mi nelibi, chci kazde okno samostatne na liste). Ve Windows 8 jsem hned daval ClassicShell.
Proste nechci nic jineho, chci to, co mi funguje a na co jsem zvykli. Par lidi v mem okoli uz take pouziva Unity, museli si zvyknout a uz moc nenadavaji. Fascinuje me jejich pristup, dost funkci, ktere v Gnome pouzivali a v Unity nejsou proste prestali pouzivat. Nejdriv nadavali a dnes vysvetluji, ze je stejne nepotrebovali. Nakonec bez GUI se v dobach MS-DOSu taky dalo zit. Ale ja se nehci vracet o X let zpatky!
Problem s rozlisenim u 2 monitoru je
chyba (The panel won't resize properly when the screen resolution changed.).
Zkousel jsem xfce a gnome v Ubuntu 13.10, Xubuntu 13.10, Debian Jessie, Ubuntu 14.04 beta - vsude to delas stejny problem.
Ted jsem nainstaloval a trochu nastavil Linux Mint 16, ma Cinnamon a je asi nejpouzitelnejsi. Ale problem pri odpojeni monitoru je porad.
Asi jsem moc narocny, kdyz chci 2 monitory... Tuto funkci vsechny linuxove distribuce dlouhe roky umely, az v nejnovejsich verzich ji vsude rozbily :-(
Rad bych se vratil k 12.04, ale ma podporu na desktopu jen do 15.04. 12.10 co jsem do ted mel konci podpora za 2 tydny.
Stejne bych jednou musel prejit. Navic mam problem s aplikacemi, nedavno jsem potreboval nainstalovat nodejs a cordova na 12.10 a uz jsem musel pridavat ppa zdroje a resit stare verze balicku.