NAS s linuxem a kopírování dat z Windows XP

Karel Horálek

NAS s linuxem a kopírování dat z Windows XP
« kdy: 03. 09. 2010, 12:42:42 »
Dobré poledne, nejsem si jistý jestli příspěvek nepatří spíše do sekce Windows, ale klidně mě přehoďte :)

Můj problém bude pravděpodobně souviset s konfigurací SaMBy. Mám sestavený NAS založený na FreeNAS a na něm vytvořený share, do kterého kopíruju obyčejným .CMD skriptem data z windows XP s použitím XCOPY. XCOPY umožňuje použít parametr /D který nahradí soubory v cíli (ve share na NASu) jen pokud je zdrojový soubor (ve Windows XP) novější než v cíli. Pokud je ale cílem share na NASu připojený do Win jako síťový disk, pak se mi soubor kopíruje pořád dokola i když není změněný. Nedaří se mi najít co je potřeba nastavit aby takto příkaz fungoval. Při kopírování do share na windows stroji funguje bez problémů. Kromě FreeNAS jsem testoval i EBOX nebo OpenFiler se stejným výsledkem. Třeba mi někdo poradí nebo nakopne správným směrem. Děkuji předem za nápady, KH

logikk

Re: NAS s linuxem a kopírování dat z Windows XP
« Odpověď #1 kdy: 05. 09. 2010, 19:59:45 »
IMHO tydle problémy bejvaj jinym zacházenim s letním časem. Zkontroloval bych jeho nastavení na NAS, popř. se kouknul, jestli u XCopy není možnost ignorovat rozdíl jedné hodiny (ale to samozřejmě znamená, že se soubory zazálohujou až hodinu po změně...).

Karel Horálek

« Odpověď #2 kdy: 06. 09. 2010, 09:07:02 »
Díky za tip. Zkontroloval jsem, datum a čas i timezone jsou nastaveny dobře. Dál jsem se v tom šťoural, včera jsem nebyl schopen najít specifikaci které "datum souboru" vlastně xcopy porovnává, jestli vytvořeno / změněno / Otevřeno nebo nějakou jejich kombinaci. Zdá se že to funguje tak že ze zdrojového souboru se při kopírování na linuxový share datum "Změněno" zapíše k cílovému souboru jako "Vytvořeno" i "Změněno", zatímco při zápisu do windows share se datum "Změněno" zkopíruje, ale "Vytvořeno" se nastaví na aktuální datum. Pak zřejmě vadí když v cíli je soubor se starším datem "Vytvořeno", protože ve Windows je možné bez problémů "vyrobit" soubor který má datum vytvoření novější než datum změny.  Vyřešil jsem použitím parametru xcopy /M kdy se pracuje s Archive bitem a to vypadá funkčně. KH

ET

« Odpověď #3 kdy: 06. 09. 2010, 10:03:55 »
BTW: mozna by se ti nekdy hodil "robocopy"