Tak vyhrál xtrlock, funguje to skvěle. Je sice škoda, že nejde změnit obrázek kurzoru na něco jiného než je ten jejich zámek, to si ale už vymýšlím zbytečnosti.
To je problém odentrovat, než to heslo napíšeš? 
Není? Já bych čekal že tam bude defaultně nějaká ochrana která limituje počet pokusů zadání hesla. To je zajímavá novina

Ja bych na notebook daval prkenko s vhodne rozmistenymi hrebiky.
Jde to i bez zatloukání hřebíků. Prostě zaklapnout display. Pokud je potřeba vidět na obrazovku tak proti tomu aby kočka lezla na klávesnici v pohodě stačí mít notebook na chladící podložce nebo jiným způsobem nakloněný, lze pod něj třeba strčit knížku minimálně střední tloušťky. Pro kočku je asi pak nepohodlný se na počítači válet, představ si, že by jsi měl spát na posteli, která by byla bokem nakloněná o nějakých třicet až pětačtyřicet stupňů

A nebo můžeš do klávesnice vymačkat pomeranč, ten kočkám smrdí

Před odchodem od PC bych kočce pustil nějakej textovej editor. Třeba něco vytvoří a bude slavná :-)
Teď vážněji - fakt by mě zajímalo, co/kolik vyplodí na klávesnici taková kočka.
Často spouští vyhledávání, dělá printscreeny, jednou se jí podařilo otevřít obrovský množství nových oken v prohlížeči, pokud je spuštěný editor tak přepisuje řádky, většinou teda naštěstí jenom jeden řádek, protože zase tak často nemačká enter. Taky se jí občas podaří něco, že kdyby to člověk chtěl udělat sám, tak to prostě musí hledat, pokud by to vůbec našel. Já jsem třeba nevěděl, že může dolphin fungovat i jako okno terminálu

Zatím nikdy neudělala nějaké citelné škody, spíš je to jenom otravné. Pořád je tady ale malá, nezanedbatelná pravděpodobnost, že se kočka jednou strefí

teď to bude mít trochu komplikovanější