Využití domácího serveru

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Využití domácího serveru
« Odpověď #15 kdy: 04. 04. 2014, 22:56:35 »
Napad zpoplatneneho DNS, kdyz kazdy ISP ma aspon dva a krome toho je vsude spousta dalsich zadara, je dost zajimavy. Hlavne aby se o tom nedoslechli ISP, mohli by s toho chytit. Zpoplatneni DHCP je jeste zajimavejsi. Nevim, na co by mi byl v me siti za ADSL vas DHCP server, krome toho nevidim zadne vyhody ve srovnani s tim, ktery je obsazen v kazdem ADSL routeru.

V serveru by jeste sly chovat bile mysi a ty prodavat do Zverimexu.

« Odpověď #16 kdy: 04. 04. 2014, 23:08:35 »
Ale podle toho co rika o "12 hlavnich databazich" a o tom ze vetsinu casu programuje, tak ho my lamy vubec nechapem... On chce naprogramovat DNS a DHCP servery a pak je pouzivat nebo nekomu strelit :D

MK

Re:Server
« Odpověď #17 kdy: 04. 04. 2014, 23:32:10 »
navíc spoustu svého času věnuji programování.

Tady se stala ta chyba...

Jimm

« Odpověď #18 kdy: 04. 04. 2014, 23:39:58 »
Ale když už to tady přišlo do pranice, pronajmu svůj domácí DNS server, za kilčo na měsíc přidám do poolu jednu povolenou IP, možné množstevní slevy.

lojzik

« Odpověď #19 kdy: 04. 04. 2014, 23:49:46 »
A co DHCP server, tak je to obtížné? Z toho co jsem pochopil, tak DNS by bylo velmi složité, leda co vím, tak je 12 hl. databází, kde se nižší DNS ptají na cestu k nějaké doméně, ale to bych řekl, že to je blbost :-).

DHCP je zajímavé a rád bych věděl váš názor.

DHCP ma docela konkurency s tim uz diru do sveta neudelate - pokud nejste Steve Jobs a i ten by se hodne zapotil ...
kolego - zvazte ty nove teplaky - opravdu - rikal jste preci ze chcete nejaky ten zisk ...
ono hlavně DHCP přiděluje adresy stanicím v síti což přes internet asi ani moc nepůjde. Leda by lidi vozili svoje počítače k němu domů, tam si nechali přidělit adresu a zase si počítač odvezli. Nebo naopak že by objížděl se serverem lidi, vždycky by u nich zapojil do lan server, popřiděloval z DHCP adresy a zase odjel...

« Odpověď #20 kdy: 05. 04. 2014, 00:06:15 »
no a co je ta faze 2?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Jenda

« Odpověď #21 kdy: 05. 04. 2014, 08:11:41 »
Já to nějak nechápu, jak se dá zpoplatnit poskytování DNS, když jsou jich plně funkčních kvanta zdarma? Asi mi uniká smysl.

Rád si nechám nějaký doporučit. No-ip vyžaduje opsat CAPTCHA každý měsíc a afraid.org má takovou politiku, že mi zrušili účet jenom proto, že jsem se přihlašoval z IP adresy, ze které už se přihlašoval někdo jiný.

« Odpověď #22 kdy: 05. 04. 2014, 08:56:35 »
no a co je ta faze 2?
vlez na www.southparkstudios.com a proklikej se episodama. Je tam jedna ve tere skritci shromazduji spodni pradlo ....

A ohlednee serveru, da se predpokladat, ze to bude stara hajtra ... jedna z moznosti by taky byla rozebrat do elektroodpadu.

« Odpověď #23 kdy: 05. 04. 2014, 09:05:59 »
no, tak hlavne by mel nejdriv shromazdovat server, protoze pak teprve je faze 2 a bez ni neni zisk.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 05. 04. 2014, 09:26:28 »
Jeste by mohl zauvazovat o zpoplatneni pingu. :-)

Jimm

« Odpověď #25 kdy: 05. 04. 2014, 11:56:42 »
Jde ti opravdu jen o DNS? Co zkusit 8.8.8.8?
 ;D

Já to nějak nechápu, jak se dá zpoplatnit poskytování DNS, když jsou jich plně funkčních kvanta zdarma? Asi mi uniká smysl.

Rád si nechám nějaký doporučit. No-ip vyžaduje opsat CAPTCHA každý měsíc a afraid.org má takovou politiku, že mi zrušili účet jenom proto, že jsem se přihlašoval z IP adresy, ze které už se přihlašoval někdo jiný.

Jenda

« Odpověď #26 kdy: 05. 04. 2014, 12:31:06 »
Myslel jsem, že celou dobu mluvíme o tom, že někdo bude hostovat moje záznamy. Resolverů mám taky hromadu.

Jde ti opravdu jen o DNS? Co zkusit 8.8.8.8?
 ;D

Jimm

« Odpověď #27 kdy: 05. 04. 2014, 19:20:05 »
Potom bychom mluvili myslím o ns serveru. :) Hosting na ns jsem doposud nikde nezkoušel, ale není takový problém si ho někde zřídit, nebál bych se za 300,- hostingu od vpsfree. :)

Karlos

« Odpověď #28 kdy: 15. 01. 2015, 09:02:48 »
Zdravím,
mám doma server a rád bych ho využil. Chtěl bych se zeptat, jak bych mohl tento server využít, tak abych z toho měl nějaký zisk. Nevím jaké jsou všechno možnosti a chtěl bych vědět od vás nějaké rady k tomuto.

Předem moc díky.

Protoze je patek a ja jsem nemocny a nudim se tak ti poradim. Vem server - odnes ho do zastavarny - za utrzene penize vem svoji divku do MC'Donaldu na dobrou veceri. O vikendu bezte na zmrzlinu. Za zbytek penez si kup novy mobilni telefon a nebo nove teplaky a ksiltovku. Zisk z toho vseho je dobra nalada, prijemne ztraveny cas a nove teplaky.

s pozdravem
kamos z mokry ctvrti

Protože je čtvrtek a já jsem nemocný, tak zase poradím něco kamarádovi z Mokré čtvrti něco já.
Když bych chtěl být vtipný, tak bych se nejdříve snažil psát bez pravopisných chyb. Pokud bych toto zvládl, tak bych se aspoň nějakým způsobem snažil zamaskovat to, že je mi dvanáct let. Nikdo starší by nepsal o dobré večeři pro svou dívku v McDonalds. Když oboje zvládneš, tak potom to co napíšeš může být třeba i vtipné pokud nad tím budeš víc přemýšlet. Jinak to zavání trapným chováním pubescenta, tak jako v tomto případě.

S pozdravem
Karlos