Asterisk a účtování po číslech

pauli

Asterisk a účtování po číslech
« kdy: 02. 04. 2014, 23:00:08 »
Ahoj, resim ted jeden problem s asteriskem, predstavte si polikliniku, kde sedi soukromy doktori a kazdy ma na stole VoIP telefon pripojeny do lokanil ustredny asterisk, asterisk ma zvenku sip trunk k providerovi voip sluzeb.

Doktori volaji vejsinou po cechach, obcas zahranici, ale rekneme evropa max., kazdy ma svoje cislo.
Chtel bych jednou tydne udelat nejake vyuctovani kolik kdo provolal (cas a idealne penize).

Koukal jsem se na asterisk CDR, je to dost surove, ale tak me napadlo jestli tohle uz nekdo neresil, proste takovy reporting per cislo registrovane na asterisk a zda-li na to jiz neni neco hotoveho nebo neco co by se dalo ohnout.

Zkusel by nekdo poradi co na to lze hotoveho jiz pouzit? Asterisk Billing mi zase prijde dost krkolomny , respektive velky projekt, asi bych to mel i prolem spravne nastavit.
Diky za tip. Pauli
« Poslední změna: 02. 04. 2014, 23:47:13 od Petr Krčmář »

beetljuice

Re:Asterisk a účtování po číslech
« Odpověď #1 kdy: 03. 04. 2014, 09:22:49 »
Nevím co máš za VOIP providera, ale jestli máš trunk, tak bych hledal výpis hovorů u něj. Já to mám takhle u 802.cz k plné spokojenosti.

LadaD

« Odpověď #2 kdy: 03. 04. 2014, 13:26:21 »
Máš v podstatě 2 možnosti, buď dostáváš od poskytovatele přehled provolaných minut (peněz) podle jednotlivých čísel, pak ti stačí přehled napárovat na seznam sip účtů, nebo nedostáváš a pak musíš mít údaje o cenách hovorů za časový úsek do různých destinací a na základě provolaných sekund k jednotlivým číslům si přehled udělat sám.

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 03. 04. 2014, 20:53:59 »
Koukal jsem se na asterisk CDR, je to dost surove, ale tak me napadlo jestli tohle uz nekdo neresil, proste takovy reporting per cislo registrovane na asterisk a zda-li na to jiz neni neco hotoveho nebo neco co by se dalo ohnout.
Řešil; použil jsem CDR a MySQL jako backend a požadovaná data z toho jdou vytáhnout jedním dotazem.