Windows 7: uložení hesla správce

Shampoo

Windows 7: uložení hesla správce
« kdy: 31. 03. 2014, 21:28:20 »
Zdravím,

je nějak možné trvale nastavit u aplikace heslo správce pro opětovné spuštění?

Situace:
 1 PC, které funguje jako pracovní stanice pro 5 uživatelů. Tyto uživatelé spouštějí výukový software (školní, pro 1. stupeň ZŠ). Tento výukový software nejspíše odesílá data o licenci, či něco podobného, jelikož je nutné jej spouštět jako správce.
Pro učitele je ale velmi otravné, vždy při spuštění programu psát heslo.

Je tedy možné zadat heslo jako parametr při spuštění?

Díky moc
« Poslední změna: 01. 04. 2014, 10:41:12 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Windows 7 - Spustit aplikaci s právy správce (uložení hesla)
« Odpověď #1 kdy: 31. 03. 2014, 21:40:09 »
Ne.

Bla

« Odpověď #3 kdy: 31. 03. 2014, 23:14:05 »
Hlavně se to dá nastavit ve vlastnostech zástupce a navíc by to vygoogloval i postižený jeliman, kdyby uměl Anglicky.
https://www.google.cz/#q=run+as+administrator+store+password

Lidi, používejte strejdu googla, než se na něco zeptáte.

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 31. 03. 2014, 23:19:23 »
OMG. Nepoužívejte /savecred - to rovnou tomu uživateli můžete dát admina, protože po uložení toho hesla může jako admin spustit cokoliv - bez hesla.

Shampoo

« Odpověď #5 kdy: 31. 03. 2014, 23:24:08 »
O /savecred jsem právě četl a opravdu není v mém umyslu, abych z uživatele udělal nadobro správce, chci to nastavit jen pro konkrétní aplikaci.

Martin

« Odpověď #6 kdy: 01. 04. 2014, 00:41:22 »
Nedávno jsem to taky potřeboval a strejdu googla jsem nepoužil - naprogramoval jsem si to sám, teprve teď zpětně čtu, že jsem vytvořil prakticky identickou aplikaci jako je ta Runas Spc, na kterou "-" poslal odkaz.. Takže doporučuji to samé (neboť to dle popisu funguje stejně jako to moje  :) )

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 01. 04. 2014, 03:36:49 »
O /savecred jsem právě četl a opravdu není v mém umyslu, abych z uživatele udělal nadobro správce, chci to nastavit jen pro konkrétní aplikaci.

Ještě nějaká alternativy

UAC Trust Shortcut
Windows ADK Application Compatibility Toolkit + How to start and bypass UAC for your trusted applications

SB

Re:Windows 7: uložení hesla správce
« Odpověď #8 kdy: 04. 04. 2014, 15:37:51 »
...Tento výukový software nejspíše odesílá data o licenci, či něco podobného, jelikož je nutné jej spouštět jako správce...

To by mě zajímalo, co je to za sračku, že to potřebuje pro spuštění root, a to se nebavíme o tom, co ta aplikace všechno dělá a komu to odesílá. Nedal by se problém vyřešit důkladným nakopáním dodavatele do otvoru?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 04. 04. 2014, 17:58:41 »
...Tento výukový software nejspíše odesílá data o licenci, či něco podobného, jelikož je nutné jej spouštět jako správce...

To by mě zajímalo, co je to za sračku, že to potřebuje pro spuštění root, a to se nebavíme o tom, co ta aplikace všechno dělá a komu to odesílá. Nedal by se problém vyřešit důkladným nakopáním dodavatele do otvoru?

No ony aplikace pro školství jsou programované za účelem zisku a podle toho i vypadají. Techonologie, které používají sahají až do minulého tisíciletí. A dost často nad tím jen kroutíte hlavou. Navíc učitelé si pustí demo, líbí se jim, objednají multilicenci, aniž by to konzultovali se správcem a pak se diví, že je na ně nevrlý.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 04. 04. 2014, 19:32:13 »
U tehlech sracek casto staci pustit si filemon a regmon (Sysinternals, dnes Magorsoft), nastavit filtr na prislusnou aplikaci, pustit ji a pak koukat, kde to zdechne. Pak nastavit potrebna prava na nejaky soubor nebo klic v registry.