Potřeboval bych poradit s optimální platformou pro vývoj multiplatformních aplikací. Jde i hodně o výkon (DSP aplikace), používám přímý přístup k HW (na windows si umím napsat kernel mode driver proti vlastní desce). Je mi jasné, že toho přenositelné nebude, ale to asi není tak kritické. Spíš mi jde o aplikaci nad tím, která na těch datech něco bude počítat, zde si vymyslím nějakou abstrakci a v případě přenosu na jinou platformu to přepíšu.
jádro by mělo být v C, C++, případný grafický výstup realizovaný přes openGL. Hlavní, co nevím, jak řešit GUI, tady bych chtěl aby to opravdu stačilo jen přeložit. To samé bych ocenil i u abstrakce síťového rozhraní, většinou data přijímám po Ethernetu. Ale to asi nepůjde, reálně na windows i při optimalizovaném přístupu narážíme na omezení vlastního systému. Pochybuji, že nějaká abstrakce zase víc nesrazí výkon.
Časem bych si chtěl zkusit i GPU.
Částečně toto dělám profesionálně, ale v práci není čs si hrát a zkoušet zajímavé myšlenky. Tohle bude spíš hobby, jehož výsledky pak můžu nasadit i v práci, a něco se naučit.
Moje domácí primární platforma je OSX, takže bych chtěl většinu věcí vyvíjet na něm.
Dáky za nápady.