Linuxová náhrada TeamViewer QuickSupport

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Linuxová náhrada TeamViewer QuickSupport
« Odpověď #15 kdy: 28. 03. 2014, 10:42:19 »
Podle mne je asi nejjednodušší to postavit na n2n.

« Odpověď #16 kdy: 28. 03. 2014, 13:03:57 »
Tak Teamviewer naslouchá na portu 80, a při instalaci se u Windows automaticky zapisuje jako povolený program do firewallu...
Ani u Ubuntu jsem nemusel nijak přenastavovat firewall, takže se opravdu domnívám, že port 80 je pro něj podstatný... ale je to jen domněnka , nijak jsem nad tím nebádal.
Me ani nejde o plnou verzi. Resim pouze QuickSupport verzi, ta nechce nic povolovat na firewallu. Mozna to bude portem 80, zkusim. Ale poslouchat na nem nemuze, minimalne v Linuxu je pod 1024 potreba root prav. Navic na 80 bezi Apache a s teamviewerem se netluce.

Já nevím, to ti opravdu tak vadí, že teamviewer jede pod wine? :)
Wine preziju. Hlavne mi vadi nedostupnost QuickSupport verze pro Linux a nutnost instalace deb balicku.
Ciste linuxova alternativa by se hodila.
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 28. 03. 2014, 13:55:37 »
    • Jaky pouzit program na VNC. Musi umet sdilet jiz bezici session - zobrazit plochu co ma prihlaseny uzivatel.
    • Doresit zabezpeceni. Na serveru s verejnou IP nesmi mit nikdo nepovolany mit moznost spustit protunelovane vnc. Pouze clovek s nejakym overovacim kodem od klienta. Abychom nevytvorili server, ktery od portu 1024 do portu 65535 bude nabizet nezabezpeceny pristup k tisicum uzivatelskym pocitacum :-)
    • V cem napsat jednoduche GUI pro klienta. Mam rad Javu, ale na tohle je nevhodna. Chce to jednoduche GUI bez desitek MB zavislosti na nejake knihovne.
    • Idealne vse (vnc, ssh, ovladaci gui) staticky slinkovat. Odpadne problem s podporou ruznych distribuci.
    • Pokud mozno vse bez root prav a instalace.
    já požívám jednoduchou kombinaci vnc + putty. vnc server běží neustále, spojení jsou povoleny jen z localhostu a s heslem.. v případě potřeby vzdálené asistence je na ploše ikona s přednastaveným profilem na putty + ssh tunel + omezení aplikací na straně serveru jen na tunelování. pak už se k serveru připojím i já a na správném portu najdu druhý konec tunelu.  nějakou automatizaci instalace jsem zatím neřešil.
    druhá varianta je pc automaticky hlásit do nějaké openvpn - to se může hodit i v případě ztráty/krádeže notebooku :)

SB

« Odpověď #18 kdy: 28. 03. 2014, 14:42:54 »
    ...IPv6 nas nespasi, stejne by musel uzivatel ladit firewall (a cilova skupina uzivatelu programu to umet nebude)...

IPv6 vyřeší ten hlavní problém, a to nutnost inicializace spojení od uživatele a s tím související ocasoviny s NATem. Pak stačí mít otevřený jediný port, na kterém se až v okamžiku potřeby spustí (třeba odkazem na ploše) server VNC.

« Odpověď #19 kdy: 28. 03. 2014, 16:16:16 »
    IPv6 vyřeší ten hlavní problém, a to nutnost inicializace spojení od uživatele a s tím související ocasoviny s NATem. Pak stačí mít otevřený jediný port, na kterém se až v okamžiku potřeby spustí (třeba odkazem na ploše) server VNC.
    Co vim, tak snad vsechny levne domaci wifi routery maji politiku firewalu: z lan do internetu povolit, z internetu do lan zahodit.
    A pokud si uzivatel bude umet otevrit v routeru prislusny port, nebude vetsinou potrebovat zadnou vzdalenou pomoc.

já požívám jednoduchou kombinaci vnc + putty. vnc server běží neustále, spojení jsou povoleny jen z localhostu a s heslem.. v případě potřeby vzdálené asistence je na ploše ikona s přednastaveným profilem na putty + ssh tunel + omezení aplikací na straně serveru jen na tunelování. pak už se k serveru připojím i já a na správném portu najdu druhý konec tunelu.  nějakou automatizaci instalace jsem zatím neřešil.
    druhá varianta je pc automaticky hlásit do nějaké openvpn - to se může hodit i v případě ztráty/krádeže notebooku :)
    Predpokladam, ze to provozujes na Windows. Na linuxu by musel byt x11vnc?
    "Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."