HTTP server na Androidu: nefunguje localhost

luscinia

HTTP server na Androidu: nefunguje localhost
« kdy: 25. 03. 2014, 22:11:54 »
Ahoj ve spolek,

potreboval bych poradit s nasledujicim problemem. Pisu si prenositelnou aplikaci v Pythonu, ktera vyuziva HTTP server CherryPy. Jednim z hlavnich cilu je, aby to bezelo i na Androidu. Normalne se na desktopu in na Androidu pripojuji k localhost:8081 a vsechno funguje. Pokud ovsem na Androidu zapnu mobilni pripojeni, dostanu chybove hlaseni "Unable to connect to the proxy server" (jak v Chrome tak ve Firefoxu). Totez i po vypnuti mobilniho pripojeni, pomuze az restart zarizeni. S wifi tento problem nenastava.

Predpokladam ze jde o nejakou trivialitu, ovsem sitim i Androidu rozumim jen povrchne a nemam cas to do hloubky studovat. Nevite nahodou nekdo, co s tim?

Diky
Matous

« Poslední změna: 26. 03. 2014, 10:16:15 od Petr Krčmář »

Server běží na Androidu, Firefox a Chrome také? Zkoušel jste to v interním prohlížeči Androidu?

luscinia

Server mi bezi na Androidim telefonu a pripojuji se k nemu lokalne z tehoz telefonu, tzn. Chrome a Firefox jsou take Androidi. Bohuzel to po pouziti 3G nefunguje ani s defaultnim Android prohlizecem.

Experimentoval jsem s nastavenim CherryPy, konkretne prepinal poslouchani jen z 127.0.0.1 resp. ze vsech IP a menil cislo portu, ovsem bez vysledku.

Kdyby to dělalo i přes WiFi, tak bych to tipoval na nějaký „antivir“, který vytvoří VPN, aby mohl sledovat provoz. Každopádně bych se zkusil podívat, zda tam nějaký proxy server nebo VPN nevzniká.

David1234

Re:HTTP server na Androidu: nefunguje localhost
« Odpověď #4 kdy: 26. 03. 2014, 11:27:07 »
Nepoužíváš náhodou aplikaci Kaspersky Internet Security?

luscinia

« Odpověď #5 kdy: 26. 03. 2014, 13:32:27 »
Nepouzivam zadny "antivir" ani nic podobneho. Nemuzu vyloucit, ze nejaka App dela neco nekaleho, ale nemam tuseni jak se neco takoveho zkouma.

« Odpověď #6 kdy: 26. 03. 2014, 13:57:38 »
V Nastavení systému – Připojení – Další sítě je položka „VPN“ (na KitKatu). Zkusil bych se podívat tam, zda tam něco není nastavené.

luscinia

« Odpověď #7 kdy: 26. 03. 2014, 14:40:18 »
Kouknul jsem se a karta VPN je prazdna, takze tim to asi nebude.

V kazdem pripade diky za tipy!