Kompatibilita Intel Server Board

creco

Kompatibilita Intel Server Board
« kdy: 25. 03. 2014, 14:13:21 »
Ahoj kluci a holky  ;D

Potřebuju poradit... Mám:

Intel Xeon E3-1275V3

+

Intel Server Board S1200V3RPL

+

KVR16LE11S8/4L.

Dle datasheetů je procesor kompatibilní se základní deskou a paměť je určena pro tento Intel ServerBoard.

Problém je že když komplet zapnu neustále dokola se restartuje a pak začne pípat. Vůbec netuším co se děje nebo proč to nefunguje. Pro jistotu jsem to natočil:

http://sleduj.to/c181eljdwtx1.html

Zkoušel jsem 2x různé typy procesorů, 3x základní desky (dvě Intel Server Board S1200V3RPL a jednu podobnou), 3x typy pamětí které by s tím dle datasheetu kingstonu měli fungovat, i různé zdroje a tváří se to všude stejně.

Dokážete někdo poradit na co bych se měl zaměřit? Setkali jste se s tím někdo?
« Poslední změna: 25. 03. 2014, 14:56:35 od Petr Krčmář »

3ugeene

Re:POMOC! Kompatibilita Intel ServerBoard
« Odpověď #1 kdy: 25. 03. 2014, 14:22:25 »
ty paměti - zakvedlat s nima, zkusit dát do jiný patice, zkusit pár - to by nefungovalo..

Jednou se nám taky takhle deska restartovala, páč z nějakýho důvodu byl na desce z fabriky přepínač pro mazání biosu v pozici RESET místo NORMAL....

creco

Re:POMOC! Kompatibilita Intel ServerBoard
« Odpověď #2 kdy: 25. 03. 2014, 14:42:49 »
ty paměti - zakvedlat s nima, zkusit dát do jiný patice, zkusit pár - to by nefungovalo..

Jednou se nám taky takhle deska restartovala, páč z nějakýho důvodu byl na desce z fabriky přepínač pro mazání biosu v pozici RESET místo NORMAL....

S paměťma jsem zakvidlal a nic. Paměť je pouze jedna a schválně v pozici A1 na základní desce protože to takhle psali v datasheetu. Zkoušel jsem KIT dvou pamětí (2x4GB) a taky to neslo.

Přepínače na základní desce jsem si taky zkontroloval a jsou ve správném stavu.

Napadne tě ještě něco jiného čím bys mě poradil?

Já těhle serverů postavil spousty ale s novou revizí V3 jsem narazil

3ugeene

Re:Kompatibilita Intel Server Board
« Odpověď #3 kdy: 25. 03. 2014, 15:21:12 »
No, já bych zkusil, podle zkušeností že vim, že to občas pomohlo:

1. zakvedlat pamětí
2. zakvedlat "procesorem" - chladičem - fakt mi to párkrát pomohlo, asi nebyl ideální kontakt na pinech, nevím.
3. zresetovat bios
4. zkusit jinou desku - pokud je možno, klidně může bejt vadná, že
5. zkusit třeba i jinej zdroj
6. brečet?

creco

« Odpověď #4 kdy: 25. 03. 2014, 15:27:29 »
No, já bych zkusil, podle zkušeností že vim, že to občas pomohlo:

1. zakvedlat pamětí
2. zakvedlat "procesorem" - chladičem - fakt mi to párkrát pomohlo, asi nebyl ideální kontakt na pinech, nevím.
3. zresetovat bios
4. zkusit jinou desku - pokud je možno, klidně může bejt vadná, že
5. zkusit třeba i jinej zdroj
6. brečet?

Díky, zkusím... a nevíte někdo co znamená to pípání? Není to nějaký konkrétní kód pro určitou chybu?

McFly

• 616
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25. 03. 2014, 15:33:03 »
Tip: co zdroj? napájení CPU?

ot: mohu se zeptat, kde jsi sehnal tu skvělou věcičku, kterou desku zapínáš? tu, kterou usadíš na napájecí piny? :)

McFly

• 616
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25. 03. 2014, 15:35:51 »
edit: samozřejmě myslím spínací piny :) nebaví mne doma startovat desky šroubovákem...

creco

« Odpověď #7 kdy: 25. 03. 2014, 19:57:37 »
edit: samozřejmě myslím spínací piny :) nebaví mne doma startovat desky šroubovákem...

To jsem vyrval z case. Puvodne jsem se na tom video snazil zapnout desku srobovakem ale jak jsem drzel mobil v jedne ruce a sroubovak v druhe ruce nemohl jsem se strefit do pinu =D

creco

« Odpověď #8 kdy: 25. 03. 2014, 20:00:02 »
Tip: co zdroj? napájení CPU?

ot: mohu se zeptat, kde jsi sehnal tu skvělou věcičku, kterou desku zapínáš? tu, kterou usadíš na napájecí piny? :)

zdroj je industrialni od fortronu. Zdroj by podle me pripadal v uhavu jedine v pripade ze by intel zacal vyzadovat nejaky specialni ale o tom se nikde nepise.

napajeni CPU... jak to myslis?

3ugeene

« Odpověď #9 kdy: 25. 03. 2014, 20:02:21 »
a jak tam je ten podpurnej napajeci kabel - zlutocernej, tak nevadi, ze neni ten konektor na desce "osazenej" celej ale jen z pulky?

Jinak pokud mi pamet slouzi, tak 4x dlouhy pipani byla bud grafika nebo ramky, v tvym pripade to asi grafika nebude :P

McFly: vyrves reset ze staryho case :D

samalama

« Odpověď #10 kdy: 25. 03. 2014, 21:59:37 »
Power control fault (power good assertion timeout) - Power good assertion timeout ­ Power unit sensors report soft power control failure offset.

McFly

• 616
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25. 03. 2014, 22:19:18 »

deska má 8pin napájení, ale zapojeno je jen 4pin napájení ze zdroje ( http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html#eps8 )

samalama

« Odpověď #12 kdy: 25. 03. 2014, 22:28:38 »

deska má 8pin napájení, ale zapojeno je jen 4pin napájení ze zdroje ( http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html#eps8 )

v tom problem nie je. problem je popisany vyssie...

« Odpověď #13 kdy: 26. 03. 2014, 00:50:54 »
zkusil bych vymenit ten zdroj....

Trident

« Odpověď #14 kdy: 26. 03. 2014, 02:00:16 »
1. Podle intelackych BMC beep codes:
pokud jsem slysel sekvenci dobre tak je to:1-5-4-4
Power control
fault (power good assertion
timeout).
Power good assertion timeout

Power unit sensors report soft power control failure offset

2. Ziskej info co se v revizi V3 zmenilo. Mozna lepsi diagnostika zapojeni napajeni:) Serverove zelezo to obvykle ma sofistikovanejsi nez bezny gamersky srot