Přenesení Win Vista na nový disk

Přenesení Win Vista na nový disk
« kdy: 25. 03. 2014, 10:55:30 »
Dobrý den všem!
Pomalu pozoruji že odchází disk na kterém provozuji Win Vista. Potřeboval bych celý systém přenést na jiný Hdd. Napadlo mě něco jako arconics true image.Ale nejsem si jistý jestli se to bude schopno poprat s tím že se změní velikost volného místa a disk celkově.
« Poslední změna: 25. 03. 2014, 11:09:02 od Petr Krčmář »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Přenesení Win Vista na nový disk
« Odpověď #1 kdy: 25. 03. 2014, 11:15:16 »
Pokud bude novej disk větší, udělal bych to dd-čkem a pak pomocí něčeho jako Gparted jen natáhnul (poslední/datový) oddíl na zbytek disku... dd by mělo vzít i zavaděč.

Jose

« Odpověď #2 kdy: 25. 03. 2014, 11:16:51 »
Pokud maz zelozo na ktery jede Vista tak bych tam nacpal novej HDD a koupil Win8 jakozto update na ty Visty, konecny vysledek bude rozhodne lepsi.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 25. 03. 2014, 11:19:08 »
Pokud bude novej disk větší, udělal bych to dd-čkem a pak pomocí něčeho jako Gparted jen natáhnul (poslední/datový) oddíl na zbytek disku... dd by mělo vzít i zavaděč.

Ano, přesně tak se to dělá. Já jen doplním, že před roztáhnutím je dobré z disku nabootovat a překontrolovat jej pomocí chkdsk, jinak gparted nemusí pracovat!

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 25. 03. 2014, 11:23:47 »
Pokud maz zelozo na ktery jede Vista tak bych tam nacpal novej HDD a koupil Win8 jakozto update na ty Visty, konecny vysledek bude rozhodne lepsi.

Já bych ony Visty nechal dožít. Jednak nevíme na jakém HW běží, jestli jsou pro W8.1 ovladače a tak podobně. Navíc se SP2 už nejsou tak mizerné a loudavé, jak si mnozí myslí. Visty mají ještě 3 roky podporu, takže bych to vůbec nehrotil. A za tři roky bude možná nové železo, s novým systémem. Viděl bych to jako zbytečné vyhazování peněz.

ondra.kl

« Odpověď #5 kdy: 25. 03. 2014, 11:37:29 »
WinPE+Imagex

Fantomas

« Odpověď #6 kdy: 25. 03. 2014, 11:47:57 »
True image zmenu velikosti snese urcite bez problemu, muze ale kolabovat vista, coz jsem nejednou zazil, ze po zmene velikosti visty nenajely. Ja bych to naklonoval ve stejne velikosti a teprve po tom bych zmenil velikost partition. Jinak true image na hirensboot15 a novejsi klonuje pekelne rychle, akorat to je nejaka verze od seagate a nefunguje vsude.

Ovrscout

« Odpověď #7 kdy: 25. 03. 2014, 12:03:48 »
Nejsem si jist, ale vista by už mohla umět zvětšit partišnu pokud je za ní volné místo pomocí správce disků. Pokud je to možné tak bych šel touto cestou.

lobo

« Odpověď #8 kdy: 25. 03. 2014, 13:32:35 »
Vista system recovery
1)backup stareho disku pouzitim Recovery tool vo Viste
2)start instalacie novej Visty na novom disku
3)vybrat recovery a nakrmit ulozenym backupom

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/what-are-system-recovery-options#what-are-system-recovery-options=windows-7

flack

« Odpověď #9 kdy: 25. 03. 2014, 19:38:35 »
Vcera som migroval z 1T disku na 2T disk pomocou clonezilla. Mam tam len linux, ziadny windows ale to nebude ziadny problem. Zvacsit a resiznut potom particie mozes kedykolvek pomocou gparted.

Ale tamto musi zvladnut aj ten Acronis True image... (ten to zvladal uz davno)

pavele

« Odpověď #10 kdy: 25. 03. 2014, 19:58:14 »
Používám XXCLONE - nainstaluješ do Windows, do USB strčíš disk, klik - klik, hotovo. :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25. 03. 2014, 20:20:44 »
A chodilo tu nekomu zvetsovani NTFS pomoci Gparted? Ja vzdycky narazil. Jednou mi Widle nebootovaly, v jinem pripade bootovaly, oddil se zvetsil na spravnou velikost, nicmene ve Widlich furt hlasil starou velikost. Musel jsem najit nejakou free utilitu, oddil trochu zmensit a pak znovu roztahnout po celem disku.

« Odpověď #12 kdy: 26. 03. 2014, 07:03:54 »
Používám XXCLONE - nainstaluješ do Windows, do USB strčíš disk, klik - klik, hotovo. :D
takže hotovo vytvořil jsem si na novém disku oddíl který velikostně odpovídal tomu původnímu. A zbytek mám jako druhou jednotku.

OMG

« Odpověď #13 kdy: 26. 03. 2014, 07:27:22 »
A chodilo tu nekomu zvetsovani NTFS pomoci Gparted? Ja vzdycky narazil. Jednou mi Widle nebootovaly, v jinem pripade bootovaly, oddil se zvetsil na spravnou velikost, nicmene ve Widlich furt hlasil starou velikost. Musel jsem najit nejakou free utilitu, oddil trochu zmensit a pak znovu roztahnout po celem disku.

Před asi měsícem jsem před doma Gparted zvětšoval NTFS oddíl (systémový Windows Vista). Naštěstí jsem netušil, že tam hrozí problémy, takže to zafungovalo normálně :-)