Slim nezvládá automatické přihlášení

nikita

Slim nezvládá automatické přihlášení
« kdy: 22. 03. 2014, 20:13:42 »
Ahoj, nainstaloval jsem Debian s Openboxem a nainstaloval jsem Slim jako display manager, ale rád bych měl autologin. Proto sem nastavil v příslušném konfiguračním souboru autologin.

Zpočátku to fungovalo velmi dobře, ale po chvíli autologin přestal fungovat a musím opět zadávat své heslo. Podle množství dotazů na internetu to vypadá, že Slim má řadu hrubých chyb. Odpovědi však pouze doporučují použití jiného manažéru, což nechci.   

Nějaké nápady?
« Poslední změna: 24. 03. 2014, 11:41:31 od Petr Krčmář »

debianista

Re:Přihlašovací manažér Slim nezvládá automatické přihlášení
« Odpověď #1 kdy: 23. 03. 2014, 01:31:23 »
A není to náhodou stejná chyba jako tady?
http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=10&t=81549

Píšou tam, že Slim má závažné chyby. Doporučují jiný manažér (LightDM).

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 23. 03. 2014, 10:50:21 »
Jak píše kolega, použij LightDM nebo něco podobného. Slim je neudržovaná mrtvola, která jaksi zamrzla v čase.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 23. 03. 2014, 11:06:12 »
A co máš za Debian? Já na pár strojích mám Slim s autologinem a nemám s tím problém. Ale všechno to jsou stable větve.

FrostyX

« Odpověď #4 kdy: 23. 03. 2014, 11:16:49 »
Citace
Slim je neudržovaná mrtvola, která jaksi zamrzla v čase

Proč mrtvola? Zjevně jej stále někdo udržuje ...

Kód: [Vybrat]
$[FrostyX  slim]-> git log |grep Date |grep 2013 |wc -l
37

$[FrostyX  slim]-> git log |grep Date |grep 2012 |wc -l
47

nikita

« Odpověď #5 kdy: 23. 03. 2014, 16:17:16 »
Dal sem na komp LightDM, ten "slavný" Slim člověk může doporučovat jen napřátelům.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 24. 03. 2014, 00:03:23 »
Dal sem na komp LightDM, ten "slavný" Slim člověk může doporučovat jen napřátelům.

To je jen věcí názoru, nic víc.

daks

« Odpověď #7 kdy: 24. 03. 2014, 08:52:59 »
Jestli se nepletu, CrunchBang používá Slim jako výchozí display manager, pokud je to taková hrůza jak se tady uvádí, nechápu proč to v #! vůbec je...

libor

Re:Slim nezvládá automatické přihlášení
« Odpověď #8 kdy: 25. 03. 2014, 00:43:22 »
A výsledek použití Slimu je, že Crunchbang zamrzne, když se člověk chce přihlásit, viz např.:
http://www.linux.org/threads/crunchbang-freezes-before-slim-login.5332

No, a vyřeší se to odstraněním Slimu a instalací jiného manažéru, jak je tam napsáno.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 25. 03. 2014, 01:26:46 »
A výsledek použití Slimu je, že Crunchbang zamrzne, když se člověk chce přihlásit, viz např.:
http://www.linux.org/threads/crunchbang-freezes-before-slim-login.5332

No, a vyřeší se to odstraněním Slimu a instalací jiného manažéru, jak je tam napsáno.

Což není přesné. Píše se tam buď odebrat a znovu nainstalovat Slim, nebo jej nahradit jiným manažerem. Navíc není ani nikde napsán poměr správné funkčnosti vs. chybné funkčnosti. Což znamená, že ne každému zamrzá.

daks

« Odpověď #10 kdy: 25. 03. 2014, 09:42:39 »
Tedy osobně jsem v CrunchBangu nikdy s přihlašováním problém neměl. Momentálně provozuju tři instalace CB, z toho jednu ve VirtualBoxu, která má autologin a zamrzání při přihlášení jsem nezaznamenal.

kolemjdoucí

« Odpověď #11 kdy: 25. 03. 2014, 20:59:53 »
Já sem musel Slim vyhodit okamžitě po sestavení distribuce (založené na Debianu).

Někdy naběl, jindy ne, někdy chtěl heslo, jindy nechtěl heslo. Tak sem si o těch potížích něco vygooglovat a Slim hned šel pryč.

Slim je prostě nedodělaný mrtvý zmetek. Naštěstí existuje spousta jiných screen managerů, něco je i přímo od vývojářů Debianu.   

Lol Phirae

« Odpověď #12 kdy: 25. 03. 2014, 21:18:03 »
Někdy naběl, jindy ne, někdy chtěl heslo, jindy nechtěl heslo.

Já tu měl putovní exemplář, přepínání z X do konzole a zpět tu fungovalo na Alt+F7, tu Alt+F8, atd., no a občas to zřejmě doputovalo mimo rozsah dostupných Fn kláves a bylo vymalováno. Jinak jestli se zobrazil Slim DM, konzole nebo černo, to se asi řídilo principem paragánské padiny  ;D