Práva pro jednotlivé položky v eshopu

Karel

Práva pro jednotlivé položky v eshopu
« kdy: 21. 03. 2014, 14:33:02 »
Zdravím,

mám dotaz ohledně eshopů, snad by mi tu někdo mohl poradit. Potřebuju udělat eshop a záleží mi hlavně na jedné funkci, aby každá jednotlivá položka mohla být vidět nebo skrytá jen pro určitého uživatele. Zkoušel jsem Magento, Prestashop, Opencart, nějaké pluginy do Joomly, ale buď jsem to nenašel, nebo to neumí. Nemáte s tu s tím, prosím, někdo zkušenosti?

Díky moc.

TomBA

Re:Práva pro jednotlivé položky v eshopu
« Odpověď #1 kdy: 21. 03. 2014, 16:59:02 »
Ak očakávaš konkrétny plug-in, tak to ti neporadím.
Bežne som ale realizoval podobné úpravy v osCommerce.
V podstate si do databázy doplníš tabuľku povedzme skupiny_zákazníkov.
Upravíš administratorske rozhranie pre správu skupín a užívateľov.
A pri generovaní query pre zobrazenie výrobkov zohľadníš aby zobrazil len výrobky skupiny do ktorej patrí zákazník.
Musiš tieto query potom upraviť všade tam, kde su generované (vyhľadávanie, nové výrobky, akcie, taktiež nakúpili.....).

Viem že som to napísal všeobecne, ale je to od obchodu k obchodu mierne iné.
Každopádne každý freelancer ktorý pracuje s shopom ktorý obľubuješ ti to spraví za nie veľkú čiastku.

Neviem si ale predstaviť to pridávanie nového tovaru pri 5000+ zákazníkoch a 2000 skupinách.... bude to dosť otrava.
Ďalší problém je potom s udržiavaním takéhoto shopu, keď po čase treba aplikovať x záplat a opráv a ty musíš dávať pozor aby si si nerozbil tie tvoje špecifické úpravy.

Jenda

Re:Práva pro jednotlivé položky v eshopu
« Odpověď #2 kdy: 21. 03. 2014, 19:25:18 »
Prestashop je docela snadno hackovatelný a tohle by tam mělo jít doprasit za chvilku.