Kalendář a to-do na vlastním serveru

SUK

Kalendář a to-do na vlastním serveru
« kdy: 21. 03. 2014, 12:11:12 »
Cau kluci, chlapi, holky a zensky :)

Shanim uz dlouho nejaky hezky soft, co by mi fungoval jako ukolnicek (to-do list), kalendar s nejakyma upominkama a takovy tyhle veci. Rad bych to jako samostatnou aplikaci, ktera by mohla bezet 24/7. Neresim, jestli CLI ((n)curses) nebo GUI (radeji ale bez velikych vazeb na GNOME/KDE a podobny molochy), pokud by to byla ciste web app, asi bych to snesl (obzvlast, pokud by mela nejake api/exporty do nejakeho klienta. Pokud ne web, pak nejaky sync nebo aspon rozumny hooky, abych si ten sync napsal sam.

Nechci "cloudova" reseni od mrkvosoftu, gůglů a jinych firem, rad bych to (bude-li mozne) provozoval sam. Weby a servery muzou bezet snad na cemkoliv - php, ruby .. (snad jen Jave bych se asi zkusil vyhnout), server mam vlastni na debianu.

Hledam kazdou chvilu, zatim jsem ale nic rozumnyho nenasel a asi nemam cas, abych to vse napsal v dohledne dobe sam.

Diky za kazdy pripadny tip :)
« Poslední změna: 21. 03. 2014, 12:16:35 od Petr Krčmář »

Petr

Re:Kalendář a to-do na vlastním serveru
« Odpověď #1 kdy: 21. 03. 2014, 12:29:23 »
Co takhle SOGO ? Je to plnohodnotný "kalendářový" server s podporou CalDav, tzn. klienti jsou pro všechny možná zařízení a OS.
http://www.inverse.ca/contributions/sogo.html

SUK

« Odpověď #2 kdy: 21. 03. 2014, 12:36:35 »
Zajimave, urcite omrknu, i kdyz se trosku obavam, ze to je jak tankem na mouchu - chci to pouzivat sam pro sebe :) Kazdopadne diky, treba to bude i jednouzivatelsky pouzitelne...

AlYoSHA

« Odpověď #3 kdy: 21. 03. 2014, 13:04:53 »
Davical? 

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 21. 03. 2014, 13:31:38 »

Vojta

« Odpověď #5 kdy: 21. 03. 2014, 22:07:43 »
Co třeba ownCloud? http://owncloud.org
Kromě jiného umí i požadované. Je tam dost rozšíření s bohužel velmi rozdílnou kvalitou.

JarinBarin

« Odpověď #6 kdy: 21. 03. 2014, 23:02:50 »
ja pouzivam tento jednoduchy TODO list (napsany v PHP) http://www.mytinytodo.net/
asi to neni uplne to co chces, je to hlavne todo list, ale da se tam dat i datum. Me to vyhovuje v tom ze at sem kdekoliv a potrebuju si neco poznamenat, udelam to jednoduse pres web a nebo pres mobil (ma to i zjednoduseny rozhrani pro telefony).

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 21. 03. 2014, 23:11:55 »
Klient: Thunderbird s Lightning, Server: Davical (nefungoval mi se zařízeními od Apple, což ti asi je jedno) nebo calendarserver (od Apple, tudíž překvapivě kompatibilní s Apple).

« Odpověď #8 kdy: 22. 03. 2014, 01:05:55 »
OwnCloud a proti nemu CalDAV na Androidu, thunderbird/lightning na PC.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Dudo

« Odpověď #9 kdy: 22. 03. 2014, 02:17:34 »
egroupware

#

« Odpověď #10 kdy: 22. 03. 2014, 10:44:35 »
Klient: Thunderbird/Seamonkey s Lightning, Server http://baikal-server.com/

« Odpověď #11 kdy: 22. 03. 2014, 14:57:14 »
Redmine.org

Jimm

« Odpověď #12 kdy: 22. 03. 2014, 16:34:41 »
Ten baikal je perfektní, už jsem to rozjel a absolutně mi to vyhovuje svou jednoduchostí, nesnáším ty obrovské robustní balíky.

« Odpověď #13 kdy: 22. 03. 2014, 18:43:07 »
Na todo doporucuji zkusit todo.txt.

SUK

« Odpověď #14 kdy: 24. 03. 2014, 10:36:46 »
Ondra Satai Nekola:

No, a kalendar muze resit zase "calendar.txt" s formatem
timestamp Co chci udelat

a vypisovat ho pomoci

Kód: [Vybrat]
cat calendar.txt | while read line ; do DAT=$(echo $line | cut -f1 -d" ") ; TX=$(echo $line | cut -f2- -d" ") ; if [ "$DAT" -lt "$(date +%s)" ] 2>/dev/null ; then continue ; fi ; echo $(date -d"@"$DAT +"%Y-%m-%d %H:%M:%S" 2>/dev/null) $TX ; done | sort

Nicmene, je to drobne neohrabany reseni :D

Zatim jsem zkusil owncloud - kalendar je pouzitelnej, todo zatim ne, treba tam najdu i nejakou jinou ficuru, co me zaujme a mozna povede vyvoj i v neco pouzitelnyho. A taky me zaujalo, ze "instalace" byla extremne nenarocna. To jsem cumel.