eDaně v Javě a FDF

yak

eDaně v Javě a FDF
« kdy: 20. 03. 2014, 20:41:08 »
Ahojte, viete niekto poradiť čo s FDF? Slovenská javová aplikácia pre vypĺňanie daňových dokumentov odmieta tlačiť PDF, ponúka len FDF a je mi to podozrivé, lebo ani nepoznám nástroje, ktoré by s tým vedeli pracovať. Máte podobnú skúsenosť? (Skúšal som to bezradne inak už aj na Windowse, ale stále to tlačí len FDF)
« Poslední změna: 21. 03. 2014, 10:33:15 od Petr Krčmář »

Pavel...

Re:eDane v jave a FDF
« Odpověď #1 kdy: 20. 03. 2014, 21:29:55 »
Ahojte, viete niekto poradiť čo s FDF? Slovenská javová aplikácia pre vypĺňanie daňových dokumentov odmieta tlačiť PDF, ponúka len FDF a je mi to podozrivé, lebo ani nepoznám nástroje, ktoré by s tým vedeli pracovať. Máte podobnú skúsenosť? (Skúšal som to bezradne inak už aj na Windowse, ale stále to tlačí len FDF)

nainstalujte si najnovsi Adobe Reader do virtualky, povolte vsetko co sa mihne okolo a mate po probleme.

yak

Re:eDaně v Jave a FDF
« Odpověď #2 kdy: 20. 03. 2014, 22:42:01 »
Ďakujem. S ľútosťou uznávam, že tento workaround funguje. Keď nájdem nejaký natívny, pošlem update.

mon

« Odpověď #3 kdy: 20. 03. 2014, 23:56:11 »
je to celkom peklo, ale da sa to

najst si prislusny formular
~/.ditec/eDane/formulare/DPFOBv13/form.240/form.240.DPFOB-13-print-save.pdf

cez qpdf odstranit heslo (nazov cieloveho suboru je vo fdf na konci)
qpdf --decrypt form.240.DPFOB-13-print-save.pdf DPFOB-13-print-save.pdf

a cez pdftk si vyplnit pdf
pdftk DPFOB-13-print-save.pdf input_pw PROMPT fill_form DPFOB-13-c.fdf output dp2013.pdf

(skusal som to pod win a s 2012 tlacivom a ide to)

yak

« Odpověď #4 kdy: 21. 03. 2014, 00:17:54 »
Ďakujem mon!
Potvrdzujem, že to takto funguje, skvelé.
Ja som sa vysekal na tom, že mi pdftk hlásil input errors a nevedel sa pohnúť.

takže kroky:

1. Spustiť aplikáciu eDane cez:
https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/elektronicka-komunikacia/elektronicka-komunikacia-dane/edane
(java)
Vyplníme, dostaneme FDF.

2. Ak nechceme riešiť javu, tak či tak si potrebujeme stiahnuť originálne PDF:
https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/katalog-danovych-a-colnych/katalog-formularov
Tu sa dá inak aj vyplniť (netreba javu, stačí HTML+JavaScript)

Dostaneme zip s FDF a originálnym PDF.

3. Tu už postup podľa mon:
$ tail vystup_z_edane.fdf
....
/F (form.237.DPFOA-13-print-save.pdf)
/ID [ <0f1c.......
....

Nájdeme prislúchajúci formulár, ktorý sme mimochodom dostali v zipe, ak sme postupovali podľa bodu 2.

$ qpdf --decrypt form.237.DPFOA-13-print-save.pdf prazdny_formular.pdf

5. Vyplníme
$ pdftk prazdny_formular.pdf input_pw PROMPT fill_form vystup_z_edane.fdf output hotovy_dokument.pdf

Heslo dáme prázdne.

mon

« Odpověď #5 kdy: 21. 03. 2014, 00:23:07 »
to heslo tam ani netreba, omylom som to tam dal (malo po sebe citam, ale je uz vela hodin) ked som sa marne snazil uhadnut heslo :)
takze staci

pdftk prazdny_formular.pdf fill_form vystup_z_edane.fdf output hotovy_dokument.pdf