Zdravim, hledam nejakej pouzitelnej desktop, kterej by fungoval co nejvic out-of-box. Hledam neco na pouzivani, ne na hrani a ladeni az k samotny dokonalosti

Co bych tak ocekaval od desktopu:
Zakladni widgety: nastaveni jasu, zvuku, site, prehled baterky (myslim, ze tady obecne problem neni)
Pouzitelnost: jednoducha orientace v oknech - nemuzu si pomoct, ale to co ma windows (seskupovani oken podle aplikace), je naprosto luxusni a v cemkoliv jinym se zpravidla ztracim, na winu mam kolikrat plnej celej panel a v oknech se snadno orientuju, na linuxu jsem se zacinal ztracet uz pri nekolika malo oknech.
Dalsi vec co se pouzitelnosti tyce je pokud mozno jenom jeden panel, na notebookovy obrazovce rozhodne neni mista na plytvani.
Dalsi veci: lock-screen, uspani, pokud nejaky pouzitelny notifikace pro pidgina (nebo v nejhorsim pripade i pro jinej IM program), zkratka neco ve stylu QIP na windows. Ten nejzakladnejsi tiling - moznost si okno "prilepit" k pulce obrazovky.
Co jsem zkousel:
Gnome: problem s prehlednosti pri vice oknech, pouzit se to da, ale radeji bych se mu vyhnul. Nema notifikace pro pidgin, ale ma celkem pekny notifikace pro Empathy.
Cinnamon: Chvili jsem si s nim vcera hral, je to zatim asi nejpouzitelnejsi (v out-of-box stavu) DE co jsem potkal, nicmene trapi me pomalej login, pidgin notifikace, nejak mi neslo nastavit, aby se notas uspal pri zmacknuti tlacitka napajeni (vypne se), ale moc jsem se tim nezabyval. Ma dokonce i windows-like applet pro seznam oken, nicmene ackoliv vypada podobne, tak se chova jinak a to horsim zpusobem, musel bych se ho pokusit upravit.
Awesome WM: Pekny, nicmene jeho moznosti bych asi moc nevyuzil + bych si z nej musel to DE v podstate vyrobit. Navic jsou tam nejaky mensi problemy s java aplikacema (netbeans). V soucasnosti bych se rozhodoval mezi Awesome a Cinnamonem.
Co zkouset ani nebudu:
KDE: Molochoidni a totalne nevkusny prostredi, ktery ma kupu zbytecnejch efektu, diky ale tohle fakt ne.
Unity: Nevim, chvili jsem si hral i s ubuntu, ale ze jedu na Fedore, tak unity neni pro me volba, navic kdyz uz, tak bych bral spis gnome shell
LXDE: Kdysi davno jsem ho zkousel a uz nikdy vic.
Proste napiste co pouzivate vy a pokud mozno i proc