prihlaseni jako root

peterka

prihlaseni jako root
« kdy: 30. 08. 2010, 11:03:25 »
dobry den,jsem linuxovej novacek.nainstaloval jsem si ubuntu 10.04,do neho javu a ted potrebuju nainstalovat soubor s priponou php,kterej se instaluje pres javu.problem je v tom,ze instalace skonci hlaskou ze pristup byl odepren.proto to potrebuju udelat jako root,jenze nevim,jak se jako root prihlasit.diky za odpoved.

Re: prihlaseni jako root
« Odpověď #1 kdy: 30. 08. 2010, 11:11:23 »
Instaluj pres konzoli tim ze zacnes prikazem sudo.
sudo apt-get install (nazev SW)

peto

« Odpověď #2 kdy: 30. 08. 2010, 12:59:26 »
a co ma ten subor robit?
kam ho chcete instalovat...

od odpovedi,za visi rada

peto

« Odpověď #3 kdy: 30. 08. 2010, 12:59:45 »
a co ma ten subor robit?
kam ho chcete instalovat...

od odpovedi,za visi rada

DarkKnight

« Odpověď #4 kdy: 30. 08. 2010, 16:00:19 »
php soubor co se instaluje pres javu? to slysim poprve :)

php soubor je pro apache s mod_php

nicmene pokud se to instaluje jako ./script.php, tak sudo -i a dany prikaz, pokud se to instaluje jako java script.php, tak sudo java script.php

a jen tak btw, je celkem mozne, ze to hazi chybu kvuli pravum, zkuste sudo chmod -R 777 script.php

Jenda

« Odpověď #5 kdy: 30. 08. 2010, 16:25:35 »
php soubor co se instaluje pres javu? to slysim poprve :)

php soubor je pro apache s mod_php

nicmene pokud se to instaluje jako ./script.php, tak sudo -i a dany prikaz, pokud se to instaluje jako java script.php, tak sudo java script.php

a jen tak btw, je celkem mozne, ze to hazi chybu kvuli pravum, zkuste sudo chmod -R 777 script.php

Já bych se nejdřív podíval, jestli ten program není v repozitáři… Ušetřilo by to spoustu trápení i do budoucna.

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 30. 08. 2010, 21:46:38 »
Je velmi malo pravdepodobne ze by sa .php subor nejakym sposobom installoval s JAVA-ou.
Pravdepodobne potrebujes balik php5 a potom dokazes ten subor pustit pomocou php interpreta...

Prv nam ale urok laskavost a otvor ten subor nejakym editorom a pozri sa ci tam nenajdes taketo daco:

<?

<?php

?>

$nieco