Devede nevytvoří ISO

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Devede nevytvoří ISO
« kdy: 14. 03. 2014, 09:29:57 »
Ahoj, potřebuji vytvořit dvd pro divx přehrávače, program devede by to měl umět, vše probíhalo OK, až na to, že u jednoho videa to furt padalo, pak jsem to zkusil znovu bez něj a konverze se provedla ok, ale když mělo devede vytvořit iso, které mělo předat braseru, tak ho nevytvořilo, brasero zahlásil, že není platný soubor cue a ten jsem nenašel, a nebyl uložený ani soubor iso, prostě ho devede nevytvořilo. Jediné, co tedy udělalo, tak konverzi souborů do avi a přejmenování těch souborů podle pořadí, jak bylo nadefinováno.

Poradíte, jak postupovat? Když jsem chtěl vytvořit alespoň video dvd přes brasero, tak to u všech souborů hlásilo, že se nejedná o multimediální soubor, který by mohl být pro vytvoření dvd použit. Přesnou hlášku slovo od slova si již nepamatuji. Mám ubuntu 13.10, extra balíčky mám nainstalovány, i dvdauthor, ffmpeg, mencoder, avconv.
« Poslední změna: 14. 03. 2014, 13:03:50 od Petr Krčmář »

TomBA

Re:Devede nevytvoří iso
« Odpověď #1 kdy: 14. 03. 2014, 10:19:10 »
Asi to devede nedovede

trubicoid2

« Odpověď #2 kdy: 14. 03. 2014, 10:43:40 »
no a ty chces udelat jaky dvd? s avi souborama iso pro divx nebo video-dvd s mpg2 pro jakejkoliv starodavnej predpotopni dvd prehravac? nejak to nechapu ...

jestli (a) je spravne a mas proste spoustu avi souboru, tak to das braseru vypalit jako sobory (Data project) a je to a devede ani nepotrebujes

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14. 03. 2014, 11:29:13 »
Pro divx přehrávače. Devede je převedlo do divx s koncovkou avi, mělo vytvořit menu a iso, a to iso předat braseru. Myslíš, že datový disk zvládnou divx přehrávače? Ale i tak bych potřeboval, aby Devede fungovalo. Brasero mi nefunguje na vypalování DVD video, při pokusu přidání videa to končí chybou (něco ve smyslu, že formát videa není podporován, a dělá to i u mpeg2 videí, Devede je nástroj pro to určený a rád bych ho používal.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #4 kdy: 14. 03. 2014, 12:17:54 »
beer: Trochu Ti objasním problematiku.

Když přehrávač umí DivX videa, znamená to, že do něj strčíš datový DVD s .avi souborama (předem kódovanýma do DivX formátu) a on si je na DVD najde/uvidí je a přehraje je. Je to klasický datový DVD, nic víc.

Když chceš udělat Video DVD (tedy klasickej film s menu apod.; prostě to, co lze koupit v obchodě), tak musíš udělat speciální strukturu a tu pak dát Braseru, jinak bude furt mlejt něco o nekompatibilitě. Tuhle speciálnís trukturu uděláš právě pomocí Devede programu. Jeho výstup by mělo být buď .iso nebo adresářová struktura DV (audio_ts, video_ts a v něm .vob a další soubory). Nestačí mít mpeg2 video, musí to bejt prostě komplet udělaný jako film na DVD (standardu Video DVD).

Ty se snažíš na jedno DVD dát víc filmů (třeba pět), takže pro Tebe platí první možnost, vypálit filmy jako data. Připrav se a to, žemožná přijdeš o pár DVD, než se Ti podaří chytit správnej formát videa (nastavení programu) pro ten přehrávač. Možná to ale pojede napoprvý.

Kdybys na DVD chtěl jen jeden film a chtěl ho pouštět na starý DVD, který neumí DivX, tak musíš použít druhou variantu.

Možná jsem to napsal nepřehledně, tak kdyžtak napiš čemu nerozumíš, zkusím to popsat líp.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14. 03. 2014, 12:25:55 »
beer: Trochu Ti objasním problematiku.

Když přehrávač umí DivX videa, znamená to, že do něj strčíš datový DVD s .avi souborama (předem kódovanýma do DivX formátu) a on si je na DVD najde/uvidí je a přehraje je. Je to klasický datový DVD, nic víc.

Když chceš udělat Video DVD (tedy klasickej film s menu apod.; prostě to, co lze koupit v obchodě), tak musíš udělat speciální strukturu a tu pak dát Braseru, jinak bude furt mlejt něco o nekompatibilitě. Tuhle speciálnís trukturu uděláš právě pomocí Devede programu. Jeho výstup by mělo být buď .iso nebo adresářová struktura DV (audio_ts, video_ts a v něm .vob a další soubory). Nestačí mít mpeg2 video, musí to bejt prostě komplet udělaný jako film na DVD (standardu Video DVD).

Ty se snažíš na jedno DVD dát víc filmů (třeba pět), takže pro Tebe platí první možnost, vypálit filmy jako data. Připrav se a to, žemožná přijdeš o pár DVD, než se Ti podaří chytit správnej formát videa (nastavení programu) pro ten přehrávač. Možná to ale pojede napoprvý.

Kdybys na DVD chtěl jen jeden film a chtěl ho pouštět na starý DVD, který neumí DivX, tak musíš použít druhou variantu.

Možná jsem to napsal nepřehledně, tak kdyžtak napiš čemu nerozumíš, zkusím to popsat líp.

Díky, rozumím. Domníval jsem se, že Brasero umí samo vytvořit video dvd, když má na to tlačítko, že soubory automaticky konvertuje na voby a strukturu.

Nechápu ale to, proč Devede předá požadavek na vypálení ISO souboru, a ten ISO soubor na daném umístění ve skutečnosti není. Zde se jedná o nějakej bug. V Devede jsem nastavoval, kde chci iso uložit a prostě se tam neuložilo. Pokud jsem to pohopil OK, tak teď mi to stačí hodit jako data do brasera a vypálit. Předpokládám, že kdybych přece jen chtěl vytvořit menu i pro divx, tak to asi nebude problém prostřednictvím nějakého programu na vytváření DVD menu.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 14. 03. 2014, 12:48:53 »
Pro Petra Krčmáře: "Litujeme, ale přístup byl odepřen" <Dělejte s tím něco, proboha! To mi jen vytiká cookie nebo čím to je? Nemůžete to předělat do smysluplný podoby?

Pro beer: Jednoduše - pro datový DVD plný DivX souboru nelze vytvořit menu (co je mi známo). Menu s výběrem filmů Ti ukáže až přehrávač (nějaký menu ve svym vzhledu).

K tomu Devede a Braseru: Já bych Devede používal jen na vytvoření VOBů (resp. celého Video DVD). Na převod filmu do DivX bych já osobně použil ffmpeg v terminálu. V terminálu kvůli tomu, že jsem zatím neviděl pořádnou GUI nadstavbu.

Ještě dodatek - nevím, jak Devede mluví s Braserem, ale já osobně bych si v Devede nechal udělat ISO a to bych ručně strčil do Brasera. Automatizace mezi programama se mi moc nelíbí, je to takový nedůvěryhodný...

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Re:Devede nevytvoří ISO
« Odpověď #7 kdy: 14. 03. 2014, 13:28:23 »
Právě že Devede mi to ISO nevytvořilo, ale poslalo na ně odkaz braseru jako asociovanému programu pro iso soubory. Brasero zahlásilo chybu, že se o žádný obraz disku CUE nejedná. Obraz ale nebyl vytvořen ani jako Cue, ani jako v Devede slibované ISO.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14. 03. 2014, 13:31:56 »

Příště zkusím spustit Devede přes terminál, třeba se dozvím, proč se ISO nevytvořilo. Třeba mi chybí nějaký doporučený balíček pro vytváření ISO souborů.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #9 kdy: 14. 03. 2014, 13:49:42 »
Ta se to stalo znova. Sotva jsem poslal svůj příspěvek sem, hned na to jsem měl odepřen přístup při posílání příspěvku do tématu 8604.0

Je to fakt podivný. Nemá někdo stejnej problém?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #10 kdy: 14. 03. 2014, 13:50:39 »
Sorry, to mělo jít jinam. Tobě jsem chtěl napsat, že baíčky bys měl mít ok, protože systém si tohle už dneska umí slušně ohlídat. Spustit z terminálu ale neni blbej nápad.

SB

« Odpověď #11 kdy: 20. 03. 2014, 09:17:31 »

Příště zkusím spustit Devede přes terminál, třeba se dozvím, proč se ISO nevytvořilo. Třeba mi chybí nějaký doporučený balíček pro vytváření ISO souborů.

Chyba může být až v té poslední fázi, kdy Devede vyrábí z adresářové struktury iso. Osobně to nepoužívám a pálím onu adresářovou strukturu, protože tu zvládne kdejaký pálicí software. Takže zkuste v Devede volbu „vytvořit adresářovou strukturu“, zkontrolovat, co v ní je, a nechat vypálit.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 20. 03. 2014, 09:54:24 »
Tak vyzkoušeno, že ISO vytvoří v případě volby dvd video, pokud ale vyberu pro divx přehrávače, tak tam iso nevytvoří, i když na něj odkaz předá braseru, asi přes xdg-open. Přes ten terminál jsem to nakonec nezkoušel, jsem spokojen s DVD Video, a v případě těch avi souborů v divx stačí skutečně jen je prostě vypálit.