Nejde mi spustit PC

Bořek

Nejde mi spustit PC
« kdy: 11. 03. 2014, 17:49:13 »
Ahoj mám problém,mám notebook Sony Vaio SVE1513C1EW s windows 8 ..Včera normálně běžel,bez problému. Ale dnes když jsem ho chtěl spustit tak nabíhá jen do té doby co se ukáže logo VAIO a pak nic,vypne se a nereaguje. Prosím potřebuji nutně pomoc. Nepíše to nic,vyndal jsem baterku a zandal a furt stejné.  ???
« Poslední změna: 11. 03. 2014, 20:09:38 od Petr Krčmář »

afatik

Re:Nejde mi spustit pc
« Odpověď #1 kdy: 11. 03. 2014, 17:53:42 »
Střelím od boku: roztočí se po zapnutí ventilátor?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 11. 03. 2014, 17:56:32 »
Střelba od boku: Dostaneš se alespoň do BIOSu (většinou Delete nebo F2 nebo F9-12)? Jak dlouho to máš?

Ideální postup by byl: zkouknout nastavení v BIOSu, klidně reset do zákldního nastavení, kontrola nastavení BOOT zařízení. Pokud se pak nehneš z místa, tak zkusit nabootovat nějaký Live Linux (z CD/flashky) nebo záchranný CD. To hlavně pro kontrolu, že je s PC vše v pořádku.

Muj velice předčasnej odhad situace (kterej nemusí bejt vůbec pravdivej) je, že selhal HW -> PC nenastartuje už nikdy.

Bořek

« Odpověď #3 kdy: 11. 03. 2014, 18:17:15 »
Děkuju za rady,nabídlo mi to obnovení počítače do továrního nastavení mám na výběr buď - smazat jen mé soubory a nebo smazat celý disk.. Co si myslíš že je lepší ? Já jen aby se nesmazali potřební programy pro běh windows a pc

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 11. 03. 2014, 18:26:21 »
Já Ti doporučím, abys to dal někomu, kdo tomu rozumí. Protože udělá diagnostiku, jestli je vše v pořádku. Ono něco vrátit do továrního nastavení je jedna věc, nicméně, nikde není psáno, že se situace z nějakého důvodu nemůže opakovat. Možná to chce jen opravit disk pomocí chkdsk a nemusí se nic obnovovat. Možná to chce jen opravit boot sector a nemusí se nic obnovovat ... Možná má chyby HDD či SSD a je nutné jej vyměnit, či reklamovat ... bohužel důvody na dálku nezjistíme a popis je velmi nedostačující.

Aeyesi

« Odpověď #5 kdy: 11. 03. 2014, 18:54:17 »
Prostě se jen sesypali win8, tak je zkus obnovit případně teda nabootovat nějaký Linux Live USB (CD) pokud to nepůjde vyndat HDD a zkusit nabootovat Linux Live, pokud pořád ne, odpoj baterku a nabíječku a taky zkontrolovat větráček jinak záruku a šup stím do servisu :/

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11. 03. 2014, 21:51:39 »
Prostě se jen sesypali win8...

Nesmysl. LO rikal, ze Widle se nikdy nesesypou.

« Odpověď #7 kdy: 12. 03. 2014, 08:58:14 »

A netvrdil někdy někdo od BG že to stačí vypnout a zapnout ?  ;D ;D ;D ;D

Jestli mu ale odešely W8 tak bych strčil USB s linuxem, odzálohoval data a dal kompletní reinstalaci.

Můj odhad, že ty W8 jsou totálně sesypané a zavirovaný obsah HDD, njn, prý mají W8 nejdokonalejší AV přímo v sobě...
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Nejde mi spustit PC
« Odpověď #8 kdy: 12. 03. 2014, 09:56:05 »
Děkuju za rady,nabídlo mi to obnovení počítače do továrního nastavení mám na výběr buď - smazat jen mé soubory a nebo smazat celý disk.. Co si myslíš že je lepší ? Já jen aby se nesmazali potřební programy pro běh windows a pc
Tak tím pádem je můj předchozí odhad (že je PC komplet KO) pravděpodobně falešnej - počítač bude nejspíš v pohodě.

Jak píšou jiní - vzpomeň si na důležitý data, který bys chtěl zálohovat, zajdi k nějakýmu známýmu, kterej se fakt vyzná (ne k tomu, kterej si to o sobě jen myslí) a nech ho vytáhnout data a obnovit kompletně systém.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 12. 03. 2014, 11:20:47 »

A netvrdil někdy někdo od BG že to stačí vypnout a zapnout ?  ;D ;D ;D ;D

A novice was trying to fix a broken Lisp machine by turning the power off and on.

Knight, seeing what the student was doing, spoke sternly: "You cannot fix a machine by just power-cycling it with no understanding of what is going wrong."

Knight turned the machine off and on.
The machine worked.