Přesměrování z lokální IP na veřejnou

semi656

Přesměrování z lokální IP na veřejnou
« kdy: 09. 03. 2014, 17:33:32 »
Dobrý den mám počítač a server s veřejnou ip a propojil jsem je do lokální sítě přes program n2n  já mám ip 10.0.0.2 a na serveru je lokální ip 10.0.0.1 a já potřebuji tu 10.0.0.2 převést na tu veřejnou co je na serveru jak to udělám ?
« Poslední změna: 09. 03. 2014, 20:02:06 od Petr Krčmář »

semi656

Re:přesměrování z lokální ip na veřejnou
« Odpověď #2 kdy: 09. 03. 2014, 19:01:43 »
tak z tý wikipedie to nechápu nemůžete napsat příkaz ?

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 09. 03. 2014, 19:22:57 »
OMG. Další botnet.  ::)

Jimm

« Odpověď #4 kdy: 09. 03. 2014, 20:00:58 »
Pokud se ti rozbije auto, volej mechanika, pokud trubka, instalatéra, pokud potřebuješ něco se serverem, administrátora. Je to moooooc složité? Vzhledem k dotazu na to fakt nesahej.

Dobrý den mám počítač a server s veřejnou ip a propojil jsem je do lokální sítě přes program n2n  já mám ip 10.0.0.2 a na serveru je lokální ip 10.0.0.1 a já potřebuji tu 10.0.0.2 převést na tu veřejnou co je na serveru jak to udělám ?

Komo

Re:Přesměrování z lokální IP na veřejnou
« Odpověď #5 kdy: 09. 03. 2014, 20:05:18 »
No ak to spravne chapem tak potrebujes preklad z privatneho rozsahu na verejny.
Na to sa pouziva NAT.
Kedze som nechcel funkciu NATu vysvetlovat, hodil som tam 2 linky. Ak si nepochopil zakladny princip z toho, stacilo pohladat slovko NAT aj na ceskych servroch.

semi656

« Odpověď #6 kdy: 09. 03. 2014, 20:09:44 »
Pokud se ti rozbije auto, volej mechanika, pokud trubka, instalatéra, pokud potřebuješ něco se serverem, administrátora. Je to moooooc složité? Vzhledem k dotazu na to fakt nesahej.

auto si opraví každej druhej, svařování trubek je úplně triviální, a server je taky muj tak si s ním můžu dělat co chci neni nikdo kdo je schopnej normálně odpovědět ?

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 09. 03. 2014, 20:12:38 »
Ak si nepochopil zakladny princip z toho, stacilo pohladat slovko NAT aj na ceskych servroch.

Nestačilo. Pokud někdo, kdo nechápe naprosté základy, někde sosne jakousi layer-2 kravinu, tak by na to prostě fakt neměl šahat. Tohle skutečně neskončí jinak, než tím botnetem.

David1234

« Odpověď #8 kdy: 09. 03. 2014, 20:32:55 »
auto si opraví každej druhej
Já si v autě nevyměním ani žárovku :) Musí k mechanikovi, jelikož je to tak krásně udělané, že je potřeba sundat plasty, vyndat baterii apod.. :) Sám bych to zničil, tak si za to holt zaplatím :)

« Odpověď #9 kdy: 09. 03. 2014, 21:20:54 »
Poprosíte správce toho serveru, zda by vám mohl něco nastavit, a pak mu řeknete, co má být cílem cvičení. Pokud možno bez pojmů jako "IP adresa", "propojení" apod., protože ty pojmy dost možná znamenají něco jiného, než si myslíte. Takže nejlépe popsat to, co chcete dostat jako uživatel, třeba "provozuji na svém počítači web server a chci, aby ty webové stránky mohl prohlížet kdokoli z celého internetu".

Netuším, co dělá nějaký program n2n, ale počítače jste jím do lokální sítě nejspíš nepropojil. Do lokální sítě jsou ty počítače propojené tím, že jsou připojené do stejného switche nebo hubu, případně přes WiFi ke stejnému AP, nebo k různým zařízením, která jsou ale mezi sebou propojená a tvoří jeden ethernetový segment. Co myslíte "převést IP adresu na jinou IP adresu" můžeme jenom hádat.

Pokud jste tím popisem opravdu myslel NAT, pak je potřeba vědět, jak vypadá topologie vaší sítě, jaký je na straně toho serveru operační systém, a hlavně, čeho se snažíte docílit. Protože NAT se dá nakonfigurovat mnoha různými způsoby a je potřeba zvolit ten, který bude splňovat vaše požadavky.

Jimm

« Odpověď #10 kdy: 09. 03. 2014, 22:20:39 »
Vždyť v pořádku, server je tvůj, tak to nastav. Z popisu debila nikdo neodhadne o co jde a dobrou radu že by to měla dělat osoba se znalostí problematiky jsi odsoudil, tak tady potom hlavně nebreč že máš vlastní server se kterým si můžeš dělat co chceš, na který se ale toho času nepřipojíš, protože patří Ivanovi z Moskvy.

auto si opraví každej druhej, svařování trubek je úplně triviální, a server je taky muj tak si s ním můžu dělat co chci neni nikdo kdo je schopnej normálně odpovědět ?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #11 kdy: 09. 03. 2014, 22:33:26 »
Toš dobré vlákno, po šestém bírku se celkém bavím.

neruda

« Odpověď #12 kdy: 09. 03. 2014, 22:53:54 »
Toš dobré vlákno, po šestém bírku se celkém bavím.

Utápět žal a přitom v osamocení koukat na roota ... trochu smutný konec ;-)

Bla

« Odpověď #13 kdy: 09. 03. 2014, 23:17:24 »
Utápět žal a přitom v osamocení koukat na roota ... trochu smutný konec ;-)

Seš si jistej?
Taky by na něj mohla řvát žena, že je neschopnej a že si měla vzít Pištu Hufnágla.
Uvážil jsi i tuto variantu?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 09. 03. 2014, 23:39:54 »

Zkus se normalne zeptat.