Zdravím,
mám pracovní T510 původně s wifi realtek (rtl8192se). Ten realtek byl sílenej, chovalo se to přesně jak popisujete - ale jen na některých sítích (ne - s typem šifrování to souvislost nemělo, když jsem to testoval tak jsem měl na 2 ap nastvené stejné parametry a na jednom se to dělo a na jiném ne).
Porucha měla průběh takový, že jsem se normálně na AP připojil, chvíli normálně pracoval a pak to ohluchlo (asociace na AP zůstala, vše se tvářilo normálně), pokud jsem se odpojil a zkoušel se znova připojit, tak jsem tu síť už neviděl - ostátní sítě vidět byly a šlo se k nim připojit. (a i síť potom fungovala)
Pokud síť zatuhla, tak jedinná použitelná šance se z toho dostat byl reload kernelových modulů.
Nejhorší to bylo na domácí síťi (proti ASUS 530) nejlepší to bylo v práci (oproti nějakému starému linksysu). doma jsem na tom de fakto nebyl schopen dělat. nakonec mi kolegové vyvrakovali z nějakého mrtvého lenova intelwifi (nějaké centrino) a po výměně se to výrazně zlepšilo (nebe a dudy).
jen doma mi zůstal problém, že pokud jsem byl na wifi, de fakto nešlo pracovat přes ssh, vzdálený server vždy po pár vteřinách až minutách ukončil spojení. (jinde se to nestávalo). Bylo to tak nepříjmené, že jsem nakonec vyměkl a toho Asusa zahodil. Tím se problém odstranil definitivně.
Vyvětluju si to tak, že asus občas pozměnil nějaké data, u webu to nevadilo (člověk to nepoznal), ale ssh spojení to bralo jako narušení kanálu a stoplo spojení. Původní realtek se s tím nedokázal naprosto vypořádat, intel se přes to v jiných spojeních než ssh dokázal přenést.
Původní realtek byl ale i tak pěkněj šit, protože havaroval na cca 1/3 všech sítí, které jsem zkoušel.
Asi jsem Vám moc nepomohl, ale podle mě není problém v networkmanageru, ale pokud už v SW pak v ovladačích.
Zapik