Zkušenosti z praxe při užívání Jabberu

Jimm

Zkušenosti z praxe při užívání Jabberu
« kdy: 24. 02. 2014, 15:14:59 »
Ahoj, chci se zeptat těch co používají pravidelně nějakou dobu Jabber, jak na něj, mé první zkušenosti dopadly tragicky a zatím to vypadá, že to není nic pro mě. Za samozřejmost považuji to že nevypínám své pc, že mám X aktivních zařízení a že při odchodu z domu nepůjdu kontrolovat kde všude je Jabber připojený.

Já si to rozjel na serveru, připojil se z mobilu a z pc, a před týdnem se mi stalo, že jsem napsal známému z mobilu, když jsem byl mimo domov. Odpověď nedošla a našel jsem ji doma, protože měl klient na pc nižší ID. Toto se dá vyřešit na serveru, takže to je první neduh který se dá řešit, ale máte například nějak pořešenu synchronizaci se serverem s každým zařízením, aby se nestalo tím že jedete v metru, že přijdete o zprávu která vám napadala jen na aktivní zařízení? Prostě nějaké doplňky a péodobně z aktivního provozu. :)

Děkuji.

m

Re:Zkušenosti z praxe při užívání Jabberu
« Odpověď #1 kdy: 24. 02. 2014, 15:44:04 »
V Jabber klientovi sa da nastavit priorita a auto away, pripadne este aj ina priorita ak si away na tom ktorom zariadeni.. Takto si to vies prioritizivat a spravy sa budu posielat na klienta s lepsou prioritou...

Jimm

« Odpověď #2 kdy: 24. 02. 2014, 16:01:36 »
Díky za pokus, ale dle mého to neřeší problém... Nevím jestli budu chtít odpovídat na mobilu nebo doma na pc, je rok 2014. Nejlépe by bylo, kdyby se dalo nastavit synchronizaci zpětně pro každého klienta, ale netuším jestli něco takového jde. Btw, Facebook to má přesně tak jak si představuji. :)

« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2014, 16:18:55 »
Pokud má více klientů stejnou prioritu, záleží na implementaci na serveru – jabberd 1.4 to pošle poslednímu přihlášenému klientovi, ejabberd to pošle všem. Aspoň podle http://www.jabber.cz/wiki/Nastaven%C3%AD_priority.

Jimm

« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2014, 16:33:38 »
Ano, prioritu jsem schopen vyřešit na serveru, ale pokud přijde zpráva když pojedu zrovna v metru, stejně ostrouhám, proto se ptám, jestli to někdo nějak vyřešil. :)

« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2014, 16:50:40 »
Různé možnosti příjmu offline zpráv řeší XEP-0013.

Nomen Omen