Problém se SMB přehráváním médií

Jimm

Problém se SMB přehráváním médií
« kdy: 22. 02. 2014, 14:17:16 »
Ahoj,

mám zde problémek, zajímavé že to začalo po úspěšném používání cca dva měsíce dělat až dnes a nedělal jsem zrovna zvlášť důležité aktualizace.

Na svém desktopu mám Ubuntu a k Ubuntu mám ze serveru (CentOS) pomocí SMB přimountované disky, jeden z nich je disk s hudbou. Pokud si v Ubuntu přes správce souborů spustím nějakou písničku, je vše ok. Pokud použiji například Clementine, bandwich vyletí například k 90MB a tam se drží po celou dobu přehrávání tracku. Netýká se to jen Clementine, platí to pro většinu přehrávačů. Problém je, že moc nevím co hledat. :) Narazil jsem například na toto vlákno, ale vyřešené to není: http://comments.gmane.org/gmane.comp.audio.clementine/51

Díky moc.

Jimm

Re:Problém se SMB přehráváním médií
« Odpověď #1 kdy: 22. 02. 2014, 14:22:47 »
Hm, díky, asi to mám, budu muset počkat na fix a zatím si zprovoznit NFS: That is a known problem and not Amarok related, but Gstreamer. Work is in progress to switch the Phonon backend to the new Gstreamer 1.x stack

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 22. 02. 2014, 19:44:06 »
Mozna je min prace rozjet to na sshfs, i kdyz to mozna vic zatizi CPU.

Jimm

« Odpověď #3 kdy: 22. 02. 2014, 20:17:04 »
S CPU celkem nemám problém, ten server se nudí, ale na druhou stranu není potřeba ho vytěžovat jen tak z plezíru. :) Spíš řeším to že se nedá nastavit NFS na SMBSHARE, to mě naštvalo protože mi to komplikuje. Samotné nastavení NFS je myslím otázkou minuty. Zkusím to ještě mountnout do jiné složky, na kterou bude ln -s, to by mohlo problém vyřešit.

Díky.

Jimm

« Odpověď #4 kdy: 23. 02. 2014, 12:46:09 »
Ještě update: linkování problém neřeší, prostě mountnuttý disk přes SMB je po NFS nedistributovatelný, alespoň co se mých zkušeností týká... To je tak hloupéééé! :) Asi budu muset rozjet zmíněné sshfs, jen mi přijde uhozené si po domácí síti šifrovat hudbu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23. 02. 2014, 14:09:21 »
Tak kdyz se newbojite, ze vam tchyne bude odchytavat packety a krast hudbu, tak by jeste asi sel nejaky co mozna primitivni ftp server a pak tusim existuje nejkake ftpfs do userspace pres fuse. Za existenci nerucim, jen mam matny pocit, ze jsem to nekde zahledl.

Jimm

« Odpověď #6 kdy: 23. 02. 2014, 16:42:21 »
Díky za tip, zkusil jsem ftpfs přes CURL a nic pomalejšího jsem neviděl, tomu se raději vyhnu. :) Přes klasické FTP tam udělám tak 11MB, tímto způsobem se nedostanu nad 1MB.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 23. 02. 2014, 18:04:11 »
Toz jeste existuje WebDAV. Nevim, jak moc tezke je to rozjet na serveru. Potiz je, ze klienti jak na Widlich, tak na Linuxu nejsou az tak slavni. Na Linuxu by asi sel pouzit davfs, ktery vypaa, ze celkem funguje, ale otrava s nim je, ze pri zapisu si nacashuje hafo dat a webdav mount pak nejde odmontovat, dokonce ani pod rootem a omezit velikost cashe nejak nejde. Dokud se to nezapise, nejde odmontovat. Ale vy to chcete na cteni, tak to by asi nevadilo.

Jinak, krome NFS, existuji jine sitove fs na Linuxu, napr. Coda a mam podezreni, ze jeste neco, ale nevzpomenu si na jmeno. Zalezi na mire vaseho masochismu. Ja bych sahl po sshfs a pokud vyhovi, tak bych dal nebadal.

Jimm

« Odpověď #8 kdy: 23. 02. 2014, 18:08:57 »
Sshfs odzkoušeno, přiznám se že jsem netušil jak to pojede, na CPU to žere tak málo že to ani nevidím a rychlost zcela vyhovující, několikrát přesahující potřebu. A když už to nežere, proč nešifrovat hudbu, že?  :D Díky za asistenci.

« Odpověď #9 kdy: 23. 02. 2014, 20:33:21 »
Sshfs odzkoušeno, přiznám se že jsem netušil jak to pojede, na CPU to žere tak málo že to ani nevidím a rychlost zcela vyhovující, několikrát přesahující potřebu. A když už to nežere, proč nešifrovat hudbu, že?  :D Díky za asistenci.
Ja by som chcel iba doplniť, že pokiaľ mi je známo, tak SMB protokol tiež šifruje dáta po sieti a rovnako je na tom aj NFS.

Sten

« Odpověď #10 kdy: 23. 02. 2014, 20:37:25 »
Toz jeste existuje WebDAV. Nevim, jak moc tezke je to rozjet na serveru. Potiz je, ze klienti jak na Widlich, tak na Linuxu nejsou az tak slavni. Na Linuxu by asi sel pouzit davfs, ktery vypaa, ze celkem funguje, ale otrava s nim je, ze pri zapisu si nacashuje hafo dat a webdav mount pak nejde odmontovat, dokonce ani pod rootem a omezit velikost cashe nejak nejde. Dokud se to nezapise, nejde odmontovat. Ale vy to chcete na cteni, tak to by asi nevadilo.

Obrovská výhoda WebDAV je, že pro čtení je to obyčejné HTTP. Takže pro přehrávání stačí prohlížeč a dostatečně schopný přehrávač. Případně plnou a dobrou podporu WebDAV má KDE.

pavele

« Odpověď #11 kdy: 23. 02. 2014, 21:03:23 »
Mohl bys prosím za nějakou dobu napsat do tohoto vlákna, jestli sshfs občas nespadne nebo jestli s ním nebyly nějaké problémy?

Jimm

« Odpověď #12 kdy: 23. 02. 2014, 21:16:36 »
The main problems with NFS are that it relies on the inherently insecure UDP protocol, transactions are not encrypted,
Ja by som chcel iba doplniť, že pokiaľ mi je známo, tak SMB protokol tiež šifruje dáta po sieti a rovnako je na tom aj NFS.
Dám vědět!
Mohl bys prosím za nějakou dobu napsat do tohoto vlákna, jestli sshfs občas nespadne nebo jestli s ním nebyly nějaké problémy?

Jimm

« Odpověď #13 kdy: 23. 02. 2014, 21:22:02 »
A SMB to samé....

Jimm

« Odpověď #14 kdy: 23. 02. 2014, 21:33:54 »
Od webdavu mě zrazuje již zmiňovaná nekvalita klientů, webdav používám jen pro synchronizaci kalendářů. Ale díky.

Obrovská výhoda WebDAV je, že pro čtení je to obyčejné HTTP. Takže pro přehrávání stačí prohlížeč a dostatečně schopný přehrávač. Případně plnou a dobrou podporu WebDAV má KDE.