Program na kreslenie network diagramov

Program na kreslenie network diagramov
« kdy: 07. 02. 2014, 15:49:23 »
Aký program používate na kreslenie network diagramov ? Ja používam DIA ale nepáčia sa my jeho ikony. Skušal som Visio to má celkom pekné ikony ale je celkom drahe... :-\

alksdjfla

Re:Program na kreslenie network diagramov
« Odpověď #1 kdy: 07. 02. 2014, 15:57:41 »
Akurat teraz robim program na kreslenie vektorovych obrazkov, ake featury by si od toho ocakaval?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 07. 02. 2014, 16:08:57 »
Přehledné nástrojové menu, přichytávání k mřížce, připravené ikony, které lze škálovat (včetně možnosti nedodržení poměru stran), šipky, čtverce, mraky, ...

Víceméně to neplatí pro program na kreslení obrázků, ale spíš na ty různý diagramy a nákresy. Dia jsem použil jednou, nebylo to špatný... Tohle téma mě zajímá, taky potřebuju nakreslit topografii sítě (ale s pár prvkama, takže program zadarmo)

« Odpověď #3 kdy: 07. 02. 2014, 17:14:06 »
Já bych použil normálně Inkscape nebo Scribus. Nebo alternativně Freemind. Pro tvořivou práci v úvodní fázi návrhu pak papírové kartičky.

td

« Odpověď #4 kdy: 07. 02. 2014, 19:59:23 »
yEd

h7

« Odpověď #5 kdy: 07. 02. 2014, 20:43:38 »
Na podobné věci používám Visio, protože na něj mám licenci ze (staršího, v novějších už je licence jen pro vývoj a testování) MSDN. Obecný vektorový editor, který je nyní zdarma a přijde mi hodně dobře použitelný, je Expression Design 4 (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=36180). Ale není to Visio-like program, ale spíše taková jednodušší verze Adobe Illustratoru. Na první pohled vypadá celkem požitelně https://www.draw.io/, ale nemám s tím zkušenosti, protože je to on-line, což osobně nemám rád (když to zmizí ze světa, tak s tím nic neudělám a vytvořené diagramy už těžko poedituji - tedy lze je exportovat jako SVG, PDF apod., takže něco s tím udělat v nejhorším jde),

« Odpověď #6 kdy: 07. 02. 2014, 20:57:36 »
Pro UML diagramy jsem používal Software Ideas Modeler, třeba v tom půjde i síť..
http://james-scott.cz/nastroj-pro-uml-modelovani-zdarma/

fahacz

« Odpověď #7 kdy: 08. 02. 2014, 00:30:15 »
stara dobra dia uz neni v kurzu? 

« Odpověď #8 kdy: 08. 02. 2014, 10:39:31 »

S Dia sa robí dobre, len tie ohyzdne ikony...a nikde na nete som nenašiel krajšie do Dia.  U online free programom sa tiež bojím ako h7 že ked stranka skončí budem to musiet cele prekreslovať

tonda5697

« Odpověď #9 kdy: 13. 02. 2014, 07:42:35 »
Krasne diagramy umi Edraw. Ale, jak nektere vyse zminene, neni zadarmo.

« Odpověď #10 kdy: 13. 02. 2014, 08:40:23 »
Něco se dá nakreslit i v Libre/Open Office Draw. Jenom nevím, jestli je někde ke stažení nějaká sada objektů pro kreslení. Připravit si je sám lze, ale dá to trochu práce.

Komo

« Odpověď #11 kdy: 13. 02. 2014, 09:20:22 »
Ja som kreslil vo visiu.
Napriklad priamo z cisca sa daju stiahnut ikonky do visia kde mas korektne vkreslene vsetky sietove prvky.
Zo zaciatku to kus trva ale casom sa da velmi dobre rozbehnut a ide to v pohodicke.

TV

« Odpověď #12 kdy: 13. 02. 2014, 09:32:38 »
http://www.gliffy.com

HTML5 aplikace, bohužel pro smysluplné použití není zdarma. Vyzkoušení možné okamžitě bez registrace. Testujeme jej jako náhradu za Visio, které přestalo vyhovovat v prostředí, kde se 1) týmově pracuje a 2) instalace plnotučných aplikací je překážkou. Třeba zaujme.

LU2

AlYoSHA

« Odpověď #14 kdy: 13. 02. 2014, 12:26:45 »

Par krat som s tym pracoval, ale s Visiom sa to neda porovnavat ci uz ide o kvalitu ikoniek, vystupu na tlaciaren, stabilitu. Pri zlozitejsich schemach je praca s Dia iba stratou casu. Ked prehodnotim poslednych 10 rokov tak zakupenie Visia bol dobry tah a tak nejak uz nepatram po nahrade. Nevyhodou je ze k tomu potrebujes Win.  Na wine som to neskusal spojazdnit.  Skusal volakto?