v JS ja nebudem robit weby, ale kodit do aplikacie
To už dneska vyjde skoro nastejno :-) Hlavně pořád píšeš ten samý JavaScript. WS provádí analýzu kódu, takže spoustu chyb odchytí už před spuštěním, dokáže z kódu sestavit pěknou použitelnou outline(která mi strašně chybí třeba v Sublime Text), umí inteligentní refaktoring a prostě je vidět, že je to editor s ohledem na JavaScript přímo navržený. Dál se dají vypíchnout věci jako lokální historie, file watchery, integrace git/mercurial/svn/..., šablony a další záležitosti, které ale pravda začátečník asi moc neocení. Jinak WS mi připadlo jako jasná volba hlavně po přečtení věty
"vsetci robia v nejakych notepadoch, ktore aj vykonavaju kod, cize vidite vysledok", - tohle totiž umí taky. No a na další jazyky jako Python si můžeš jednoduše nainstalovat plugin. Hned po WS je můj nejoblíbenější editor Sublime Text, který je podstatně univerzálnější, odlehčenější, rychlejší, ... jen to prostě není takový komfort. Jinak kódit se dá v čemkoliv, kdysi se kódy psaly v textovým režimu a taky to šlo :-)