Štart Firefoxu z ramdisku

mrb0mbas71c

Štart Firefoxu z ramdisku
« kdy: 30. 01. 2014, 23:56:00 »
Dobrý deň prajem. Obrátil som sa na Vás o pomoc pretože nikde na internete to neviem nájsť.

Potreboval by som poradiť ako by sa dalo spraviť to aby sa mi firefox späšťal z ramdisku. Nemyslím iba cache dať do ramdisku, ale aby sa pri spustení skriptu nahral celý firefox do ramdisku a bežal odtiaľ. Vo Win 7 sa to dá spraviť bez väčších komplikácií v Linuxe na to však neviem nikde naraziť.
Ak by sa dalo aj nejaký skript ktorý by firefox z ramdisku nakopíroval naspäť a tak vlastne uložil napríklad uložené záložky a podobne.
Vopred ďakujem.
« Poslední změna: 31. 01. 2014, 12:09:03 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Štart Firefoxu z RAMDISKU
« Odpověď #1 kdy: 31. 01. 2014, 00:37:45 »
Tak chcete na tom ramdisku mit FF, svuj profil nebo oboji?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 31. 01. 2014, 06:49:20 »
Stáhnout firefox do samostatného adresáře, přidat k němu i profil, symlink firefoxu do /usr/bin a adresář natáhnout do ram. Před ukončením synchronizovat ...

mrb0mbas71c

« Odpověď #3 kdy: 31. 01. 2014, 09:06:31 »
Tak chcete na tom ramdisku mit FF, svuj profil nebo oboji?

Prakticky všetko by som chcel dať do ramdisku. Aj FF aj profil.

bwbw

« Odpověď #4 kdy: 31. 01. 2014, 10:31:13 »
aky to ma mat zmysel?
nacitanie binariek FF + profilu z disku prebehne tak ako tak. pri kazdom dalsom spusteni tipujem, ze vsetko bude v RAM cache, ktora bude efektivnejsia, ako sahanie cez vrstvu FS do ramdisku.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 31. 01. 2014, 11:56:09 »
A nestačí jít cestou SSD?

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 31. 01. 2014, 11:57:58 »
aky to ma mat zmysel?
nacitanie binariek FF + profilu z disku prebehne tak ako tak. pri kazdom dalsom spusteni tipujem, ze vsetko bude v RAM cache, ktora bude efektivnejsia, ako sahanie cez vrstvu FS do ramdisku.

Všechno ne, FF používá ukládání cache na disk. Velikost toho ukládání se dá ve firefoxu nastavit. Dá se ale nastavit cache tak, aby byla na tmpfs. /tmp používat v tmpfs, a při startu systému vytvořit firefox cache v /tmp a symlinknout do složky v uživatelském profilu, kde je cache firefoxu.

Právě kvůli SSD to takto řeším, abych zbytečně brouzdáním nesnižoval životnost disku.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 31. 01. 2014, 12:00:29 »

mrb0mbas71c

Re:Štart Firefoxu z ramdisku
« Odpověď #8 kdy: 31. 01. 2014, 23:54:22 »
Mne ide hlavne o rýchlosť. Vzhľadom aj na to aby sa neznižovala životnosť SSD mám nastavené aby sa cache dávala do /tmp. Mne preto som chcel celý firefox dávať do ramdisku, pretože sa aj dlho načítava a raguje spomalene. Prečostil som ho, ale výraznejšia zmena nenastala. A vo win keď som mal firefox nahraný v ramdisku bežal stále veľmi rýchlo a plynulo. Ide mi o to aby som znížil opotrebenie SSD a zároveň vyťažil z rýchlosti maximum. A keď už mám relatívne veľkú RAMku bola by škoda nevyužiť to.

lelio

« Odpověď #9 kdy: 01. 02. 2014, 20:14:23 »
Veľmi odladené riešenie, ktoré používam je Profile Sync Daemon, balík je snáď pre každú distribúciu:
https://github.com/graysky2/profile-sync-daemon

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 05. 02. 2014, 12:36:26 »
Mne běží také velice rychle a plynule, daleko lépe nežli třeba google chrome.