Vypadávání Wi-fi

Saffer

Vypadávání Wi-fi
« kdy: 27. 01. 2014, 23:13:49 »
Dobrý den, prosím o radu - kamarád má VDSL Internet a připojuje se přes Wi-fi s notebookem. Pár let mu to šlapalo bez chyby, ale v poslední době mu ta začalo dělat že cca jednou za 45 minut se notebook odpojí a zase připojí (což má za následek třeba výpadek Skypu apod., prostě to omezuje).

Notebook jsem mu přeinstaloval, a u sebe doma jsem ho připojil na Wi-fi. Šlapal mi 2 hodiny v kuse bez výpadku. Kamarád si ho odnesl domů a zase mu to padalo.

Máte nějaké rady co provést u nastavení modemu(Wi-fi routeru)? Nevím co má přesně za model, asi to budě nějaký klasický Comtrend. Jediné co mě napadlo, je že by mu v sousedním kanále začal vysílat nějaký soused (jedná se o činžovní byt) a jednou za čas by došlo ke kolizi, ale nevím jaký je na to nejlepší program ani zda to má cenu zkoušet a není to blbost. Prý mu to dříve šlapalo bez výpadku.

Jose

Re:Vypadávání Wi-fi
« Odpověď #1 kdy: 27. 01. 2014, 23:19:34 »
Je li to Comtrend potom viz.: http://www.abclinuxu.cz/bazar/show/387049

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28. 01. 2014, 00:08:16 »
Predpokladam, ze asi mluvite o Widlich. Tak zkuste InSSIder a podivejte se, jak tam mate bordel: http://www.metageek.net/support/downloads/ . Lidi obvykle nechaji modem na defaultnim kanalu a mam podezreni, ze to obvykle byvaji kanaly 1 a 2, takze tam muze byt docela husto. Na druhou stranu kanal 13 se lidem obvykle nelibi.

Akorat doufam, ze tam je k dispozici jeste free verze, protoze to tam nejak komercializuji. Pokud se jedna o XP, budete potrebovat starsi verzi. kdysi tam byvala take k downloadu, doufam, ze stale jeste je. Jinak budete muset hledat na dvou kravach a podobnych serverech.

« Odpověď #3 kdy: 28. 01. 2014, 01:08:36 »
Lidi obvykle nechaji modem na defaultnim kanalu a mam podezreni, ze to obvykle byvaji kanaly 1 a 2, takze tam muze byt docela husto. Na druhou stranu kanal 13 se lidem obvykle nelibi.

V mem okoli je vetsina na kanalech 1 a 6. Co vim, 13 byva u nekterych zarizeni problematicka (uz sem takovy notas mel v rukach).
Jinak pro Linux bych pripadne doporucil iwscanner.

pet

« Odpověď #4 kdy: 28. 01. 2014, 07:53:21 »
Také mi vypadávalo WiFi u notebooku. Po cca roku hledání ten router umřel definitivně, nahradil jsem ho jiným a od té doby to zase funguje. ;-)

aaa158

• 249
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 28. 01. 2014, 10:41:59 »
Predpokladam, ze asi mluvite o Widlich. Tak zkuste InSSIder a podivejte se, jak tam mate bordel: http://www.metageek.net/support/downloads/ . Lidi obvykle nechaji modem na defaultnim kanalu a mam podezreni, ze to obvykle byvaji kanaly 1 a 2, takze tam muze byt docela husto. Na druhou stranu kanal 13 se lidem obvykle nelibi.

Akorat doufam, ze tam je k dispozici jeste free verze, protoze to tam nejak komercializuji. Pokud se jedna o XP, budete potrebovat starsi verzi. kdysi tam byvala take k downloadu, doufam, ze stale jeste je. Jinak budete muset hledat na dvou kravach a podobnych serverech.

Pre XPcka, stary dobry NetStumbler http://www.stumbler.net/ aj ked vyvoj zastal v 2005 stale mi v NB funguje ;-)

sssid

« Odpověď #6 kdy: 28. 01. 2014, 10:46:42 »
Zmen kanal pristupoveho bodu na co najmenej zaruseny, so spomenutymi utilitami si mozes preskenovat pasmo a zhodnotit ktory sa da pouzit.

IlWorker

« Odpověď #7 kdy: 28. 01. 2014, 13:04:50 »
No, podla mna odchadza router. Mam podobny problem. Router mam asi 7my rok a do minuleho roka slapal bez problemov, potom mu zacalo trochu "hrabat" a casto odpajal pocitace, dokonca niekedy aj ked boli cez kabel. Vcera som objedna novy router, tak uvidime, ci to bude fungovat.

P.S: Ma niekto skusenosti so znackou Airlive? Chcel som nieco, co ma Gbit LAN, 2,4/5GHz dualband a zaroven HW tlacitko na vypnutie WiFi.
Konkretne Airlive-n450r.

alfi

• 338
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 28. 01. 2014, 16:45:02 »
ještě bych vyzkoušel, jestli se na daném routeru odpojujou i jiné zařízení = problém v routeru a nebo jestli se to děje jen jednomu PC = může být problém i v něm a nebo ve vzájemné kombinaci, v horším případě taky po nějaké aktualizaci ovladače.

mi na jednom routeru (asus+openwrt) drží na wifi několik různých zařízení kromě jedné xperie, která se několikrát denně odpojí. stejná xperie na jiné wifi (adsl zyxel) funguje ok, na další (dlink router) se nepřihlásila vůbec nikdy až do jakési aktualizace androida. a pak hledej šmudlo, co je kde špatně - tu xperii jsem už vzdal..