Trosku mi prijde, ze kolem toho delate velkou vedu. Pokud chcete reseni, u ktereho mate mensi sanci na starosti, vzal bych klasicky hdd. Skoda je, ze tam nejdou dat dva. Pak by slo pouzit nejakou formu zalohovani.
Pred vic jak deseti lety ssd nebylo a kdyz jsme chteli mit server na postu, web, ftp, sambu a na hrani, tak sme do nej narvali "podle nas" rozumne disky a bylo. Takove servery sme meli dva, myslim si, ze v zadnem z nich dokonce disk neodesel, coz samozrejme neni argument. Servery bezely doma, v detskych pokojich majitelu a bezely nepretrzite. Ja takovy server pestuju do dnes, disky jsou tam ted 3 roky uz jine, protoze jsem chtel vetsi kapacitu.
Ze by mel server maly vykon, to rozhodne rict nemuzu a resit v nem ssd me nikdy nenapadlo. Cas na nastudovani jak se ssd v debianim serveru spravne zachazet a penize za disky mi rozhodne neprijdou jako investice, ktera se vrati. Proti ssd nic nemam, pouzivam je v desktopu a atd.
Samozrejme pokazit se muze vse.
Pana mca bych poprosil, jestli by mohl myslet i na nas slabsi duchem a v dalsich prispevcich uzit mene samanskych zkratek, nebo je vysvetlit. Mozna to pak nebude pusobit tak cool a profi, ale zase tomu bude vice lidi rozumet.