Zdravim,
je mozne mat multiboot na 2 fyzickych diskoch ?
Konkretne takto:
- disk 1: ubuntu, debian, fedora + obcas nejake exoticke linuxy
- disk 2: windows (zatial neviem ktore verzie, zrejme 7+8 - eventualne aj ostatne)
- disk 3: data, multiplatformne portable aplikacie a utility (uvadzam len pre poriadok a predstavu)
Moj predpoklad je taky, ze by slo ak by som manualne prehadzoval poradie diskov v sata slotoch, cize najprv na disk 1 nainstalujem linuxy odpojim ho, pripojim disk 2 nainstalujem vsetky widly, a potom podla toho ktory system aktualne potrebujem zapojim prislusny disk ako prvy a ostatne za nim a bootujem (predpokladam, ze boot pojde z toho disku, ktory ma nizsie oznacenie sata portu - pripadne aj v biose by sa malo dat nastavit ? ) - sice trochu krkolomne ale tak ci tak furt musim davat min. restart, takze to prehodenie konektorov je drobnost...
Kedze ale moje riesenie nevonia niektorym osobam, tak existuje aj nejake elegantnejsie ? - napr. nejaky bootloader na disku, ktory nabehne ako prvy a da mi na vyber z coho sa ma bootovat (disk 1, disk 2, dvd, siet, disketka :O ) a po vybere uz ide bud grub, alebo ten widlacky -neviem co tam je ale isto nejaky smejd- mate niekto skusenosti s takym niecim ?
Dalej je legalne prenasat disk s windowsami na iny pocitac ? nemali by to byt OEM, ale normalne krabicove verzie (aspon dufam

)... pretoze obcas bude disk preneseny na ine pracovisko s identickym hardverom - bez reinstalacie (nech si widly uziju aj iny... nielen ja

)
PS pre zaznam: ja som to nevymyslel - ja len musim urobit co mi zhora "umoznili" a este sa usmievat ako pekne salamunsky to vyriesili...