Výběr IP kamery

dunno

Re:Výběr IP kamery
« Odpověď #15 kdy: 19. 01. 2014, 17:59:35 »
Používat kamery jako detektory pohybu není rozumné, jelikož to není jejich primární účel, ač se to nezdá. Dam ti třeba jeden příklad z praxe: přidali jsme novou kameru na objekt, nastavili nahrávání na základě detekce pohybu a čekali až se začne nahrávat. A nic. Chodil jsem tam dokola a kamera nenahrávala.

Jak to? Snímaná scéna byl porost kolem budovy a cesta, problém byl v tom, že převažovala zelená barva a procentuální změna v obraze nebyla tak velká aby se vyvolala akce k nahrávání a snížit jí, by bylo neefektivní a v tvém případě velmi nepříjemné. Ptáš se proč se nenahrávalo? Ten den jsem totiž na sobě měl také převážně zelenou barvu no a slovy Hilly, palubního počítače Červeného trpaslíka, problém vesmíru je, že je černý a problém černých děr je... si asi každý domyslí. Čili já jsem tam mohl pobíhat jak sem chtěl a nic. Pak jsem někde našel bílé prostěradlo a když sem tam s nim pobíhal, najednou vše fungovalo jak mělo.

Poučení? Nedělat z toho detektory pohybu, když nemusíte. A nakonec by se hodilo řešení. I to tu je, některé kamery(hlavně IP) mají možnost připojení externích kontaktů(třeba od pohybového čidla) a na základě toho, vyvolat patřičnou akci, touto funkcí také trpí i většina nahrávacích zařízení.

Doporučení? Já jsem nedávno nasadil Hikvision DS-2CD2032-I, obraz je fajn, jde použít venku i uvnitř, IPv6 podpora, email jak si chtěl ti to taky pošle a funguje i "stand-alone", jako úložiště jí stačí něco, co si připojí přes NFS a tam to cpe. Ale alarmové vstupy tenhle kousek nemá.

pepa272

Re:Výběr IP kamery
« Odpověď #16 kdy: 19. 01. 2014, 18:06:05 »
No ty Avtech vypadají dobře !!! ;-)