Výběr kancelářského notebooku

2012

Re:Výběr kancelářského notebooku
« Odpověď #15 kdy: 13. 01. 2014, 22:53:51 »
ja osobne bych koupil t420 z aukra

« Odpověď #16 kdy: 13. 01. 2014, 23:00:36 »
TIGER: F5 je jenom jedna klavesa a po ni hnedka hmatnu, kdyz nekomu neco opravuju  ;D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #17 kdy: 14. 01. 2014, 00:02:09 »
TIGER: F5 je jenom jedna klavesa a po ni hnedka hmatnu, kdyz nekomu neco opravuju  ;D

Ovšem je Ti naprosto k ničemu, když to chceš načíst mimo cache prohlížeče. Navíc F5 přišla až po zmíněném CTRL+R.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #18 kdy: 14. 01. 2014, 00:03:48 »
ja osobne bych koupil t420 z aukra

No do aukra bych asi nešel, ale je dost firem, co prodávaj repasy a daj na ně klidně dva roky záruku a tam už je to na pováženou.

SB

« Odpověď #19 kdy: 14. 01. 2014, 10:28:34 »
„...Dnes už veľa ľudi F1-F12 vôbec nepotrebujú...“ Prosím???!!! Aha, něktěří dokonce nepotřebují ani A-Z. Svatá prostoto...

Na Lenova pozor! V Ideapadu S205 ti čínští zmrdi dali nějakou sračkorádobywifikartu Ralink, jejíž spojení fungovalo tak polovinu času. Vzhledem k tomu, že BIOS obsahoval whitelist karet, tak výměna karty wifi zahrnovala flashování neoficiálního BIOSu s tím, že to prostě nemuselo vyjít. Takže na Lenovo bych si dal kurva pozor, aby se vám něco podobného nestalo.
U HP musíte počítat s tím, že je zaflákaný bloatwarem a každý kus HW je originál, takže chce extra ovladače. Ale to je asi u všech notebooků.

2012

« Odpověď #20 kdy: 14. 01. 2014, 10:48:09 »
Citace
No do aukra bych asi nešel, ale je dost firem, co prodávaj repasy a daj na ně klidně dva roky záruku a tam už je to na pováženou.
A nektere z nich vystavuji prave na aukru. Moje zkusenost je, ze jsem tam pred rokem koupil za 13k uplne nove lenovo t420 s fullhd displayem (bez sebemensiho skrabance, dokonce po rozebani bez znamek prachu u chladice).

Pupi_1

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 14. 01. 2014, 12:23:26 »
Dej si pozor s Lenovo a Linux, pokud kupujes Lenovo s beztlacitkovym trackpointem, protoze "specialni" drivery jsou jen pro Windows a s tucnakem mas docela smolika.

Probook jako takovy je dostupny pro Linux standardne (pre-install muze byt primo SLED11 a/nebo Ubuntu) - tam problemy nejsou, pokud ho volis s primo s tucnakem.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #23 kdy: 14. 01. 2014, 14:31:56 »
Citace
A nektere z nich vystavuji prave na aukru. Moje zkusenost je, ze jsem tam pred rokem koupil za 13k uplne nove lenovo t420 s fullhd displayem (bez sebemensiho skrabance, dokonce po rozebani bez znamek prachu u chladice).

Ovšem lepší je koupit z jejich oficiálních stránek, jelikož tam bývá i možnost rozšíření, jako ram, hdd vs. ssd, verze woken, rozšíření záruky, atp. A ceny jsou stejné.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #24 kdy: 14. 01. 2014, 15:05:21 »
Dej si pozor s Lenovo a Linux, pokud kupujes Lenovo s beztlacitkovym trackpointem, protoze "specialni" drivery jsou jen pro Windows a s tucnakem mas docela smolika.

To platí i pro Tebou zmíněnou X240?

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 14. 01. 2014, 15:49:43 »
Predevsim pro X240, u ktere to mam overene a posloucham nadavky kazdy ctvrtek u sachu, jaky je to kram (vcetne natvrdo narvane RAM). Jednu dobu jsme o ni uvazovali i domu, jako nahradu za X220, ktera bohuzel, neni kompatibilni s detskym kocarkem (likviduji se anteny). 

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #26 kdy: 14. 01. 2014, 16:00:15 »
x240 má RAMku na základovce? Hm, tak to je fakt pokrok ... To je přesně důvod, proč jsem nešel do x1, ještě mi tam něco vadilo, ale už přesně nevím co ...

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 14. 01. 2014, 18:22:48 »
Odlupujici se pismena Lenovo na viku? Hladky povrch klavesnice "ThinkPad Precision", precizne pamatujici si dotyky "mastnotu" prstu? Neschopnosti si uchovat stav podsviceni pri hibernaci? Nemoznost pohodlne zapnout pres otisk prstu?

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 14. 01. 2014, 18:31:12 »
Zastupnou numeriku nemaji uz ob jednu radu a to, ze prestehovali Printcreen misto kontextove nabidky jsem jiz zminoval. Ber to tak, ze ...
"Myla Werco, bila jsem u babycki a wydela lysku"
s obrazkem a stale jeste bez tlacitka na libovolnou socialni rakovinu to staci a tece tam nejvice $. To mas to same, jako prezentovat Windows 8 jako business a ukazovat Twittler, Facebook, Netflix, Instagram ... jako typicke zastupce korporatniho SW (vetsina screenu prezentovanych vyrobci nebo Microsoftem to tak dela), hold Oracle SQL Developer asi pro ModernUI - metoridni moc nebude a jen by to kazil.

« Odpověď #29 kdy: 14. 01. 2014, 18:48:27 »
tusim ze pajenou ramku ma prakticky vsechno v serii x40. mam pocit, ze mi to rikal clovek i o T440.

Parada, jsem stastny, ze jsem vzal nedavno skvely zanovni T420 v top stavu.
Děkuji za možnost editace příspěvku.