Nejedná se mi o potřeby člověka nějak byť minimálně spjatého s IT.
Jde mi o BFU, jehož živí účetnictví.
Navíc vzhledem k cenám OS MS, Win.7, Win.8, ( už mi zde byl doporučován okmžitý upgr.na na v.8.1 ) uvažujeme o novém počítači.
- I když na na můj vkus to bude spíše velmi levná kancelářská záležitost s OS, bez např.USB 3.
Jak by jste v takovém případě řešili problém končících Win.XP vy?
Má podle vás cenu doporučit jiné, levnější, řešení např. důslednou obranu před problémy s internetu ?
- Účetní programy nebývají problém stran nemoderního OS, spíše obráceně.
- Problém lze spíše čekat ze strany nutnosti komunikace ze státní správou a jejich SW a formátovými požadavky.
Slyšel jsem nedávno něco co mi přišlo jako divná pohádka. Týká se to využití verzí OS MS Windows Home a Starter v podnikání, které je prý velmi odlišné od legality používání MS Office Home and student vs. Professional ?
- Pokud v tom máte někdo zcela jasno, předem díky za odkaz, budu rád abychom nekupovali zbytečně drahou verzi.
Jakou obecně máte zkušenost s předinstalovanými OS Wind. z hlediska obnovy systému, zálohování systému?
A to jak u profi uživatelů tak u BFÚ. Tedy pokud je pak na vás aby jste obnovili systém a bylo to v pořádku i s licenčními čísly apod.
Být po mém tak OS Wind. vůbec neřeším ale nedomnívám se, že jsem schopen všechny ten potřebný účetní soft. rozchodit třeba na Ubuntu, navíc BFU by s to měl mrtvici.
Stran jednak mojí neschopnosti i stran nemožnosti aby to BFÚ zvládl nelze řešit nějaké virtualizace. Budu rád když se za půl roku dopracujeme k rozumnému zálohování jak účetnictví, tak i OS.
- Počítám max. s 3 PC jenž budou moci na internet. Ne jako u mě s 8 ( 4 WAN + 4 LAN ).
- Nic typu vzdálená správa plochy není jako řešení, či občasné zásahy z mojí strany příliš vítáno. BFU má velmi špatné zkušenosti.