Poraďte VPN pro všeobecné použití

Cestmeister

Poraďte VPN pro všeobecné použití
« kdy: 09. 01. 2014, 21:33:06 »
Chci si pořídit VPN službu - pro běžný přístup k internetu s ciziny. Aby to bylo rychlé a mohlo přes to protéct aspoň pár GB měsíčně a fungovalo na tom co nejvíce služeb.
Asi ne zcela běžný požadavek je na vypínání služby jako takové:
Plánovaný profil použití
- jsem cca měsíc v nějaké zemi, kde přistupuji k internetu přes VPN a ten měsíc (nebo dva) platím.
- jsem cca půlrok doma a VPN nepoužívám, je deaktivovaná a neplatím ji.
- jsem zase měsíc v cizině, VPN se jenom nějak aktivuje, zaplatí se a funguje. Ale není potřeba dělat novou objednávku a nic znova nastavovat kolem klienta v počítači.

Hlavní motivace je ta, že v různých zemích (hlavně třetího světa) musí člověk vzít to připojení, které dostane - a to je často různě omezováno. Počítám s tím, že různá levná mobilní připojení mohou mít VPN služby blokovány, ale počítám s tím, že častěji to fungovat bude a já tím více získám, než ztratím.

Česká IP by byla malé plus, ale není důležitá.

fsdfsdfsdf

Re:Poraďte VPN pro všeobecné použití
« Odpověď #1 kdy: 10. 01. 2014, 01:24:52 »
To by ma zaujimalo, ci taka sluzba existuje... ale z praktickeho hladisko ti staci doma nechat bezat SSH server a potom pouzit dynamic port forwarding s SOCKS. Otestovane v Cine. Inak len pre zaujimavost, Velky cinsky firewall nefiltruje pasivne, ale aktivne, a teda resetuje spojenia pomocou spoofed RST packetov (pozdravujem Comcast do slobodnych USA).

Komo

« Odpověď #2 kdy: 10. 01. 2014, 02:11:00 »
Na takuto moznos variability aku pozadujes je idealen mat to VPNko doma.
Ak mas verejnu IPcku tak to nebude ziadny problem.

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 10. 01. 2014, 02:22:51 »
Koupil bych si VPS u někoho jako je VirtualMaster nebo 4smart (to jsou provideři, kde se platí za využití, a lze VPS dynamicky vytvářet a mazat) a zapnul bych to vždycky jenom na tu dobu, kdy tam jsi. Na VPN ti stačí nejnižší konfigurace typu 64 MB RAM a 1 GB disku.

Jenda

« Odpověď #4 kdy: 10. 01. 2014, 02:28:26 »
Myslím, že se mi u 4smart podařilo naklikat virtuál na VPN, který stojí 10 Kč měsíčně + 1 Kč/GB. Řekneš jim, že nechceš IP(v4, btw. pokud tou zemí je třeba Čína, tak tam prý je IPv6 na každém rohu) adresu, a pak máš možnost připojit se do jejich VPN nebo si forwardnout port. A z této VPN už se pak snadno připojíš přes svůj server do netu.

radek

« Odpověď #5 kdy: 10. 01. 2014, 08:58:29 »
Já doporučuji http://www.vpnhosting.cz/ sice je to dražší (při platbě na rok 147kč), ale rozhodně je to kvalitní služba a mají dobrou konektivitu do zahraničí :)

Cestmeister

« Odpověď #6 kdy: 10. 01. 2014, 10:56:07 »
Díky za odpovědi, ale provozovat vlastní server nechci/nemohu. Chtěl bych to koupit jako službu.
V Číně jsem zatím nebyl a v dalších letech tam pravděpodobně nepojedu, takže specifika Číny budu řešit, až to bude aktuální.

Pokud to vypínání u nikoho takto nefunguje, tak budu raději dělat jednou za půl roku novou objednávku a platbu na měsíc.