Probouzení notebooku v tašce

??!

Probouzení notebooku v tašce
« kdy: 07. 01. 2014, 15:43:22 »
Zdravím, vlastním notebook Lenovo IdeaPad S210 Touch a když ho nesu do školy, tak se mi často sám zapne. Co jsem zkoušel, tak ho neprobudí touchpad, ani dotykový displej. Zkoušel jsem všemožně tlačit na víko, ale nic se nedělo a zas tolik věcí v batohu nemám. Mám podezření na tlačítko OneKey Recovery, co je z boku (obrázek). Když se zmáčkne, tak se notebook probere. Dá se toto nějak vypnout (používám Linux Mint)?

Re:Probouzení notebooku v tašce
« Odpověď #1 kdy: 07. 01. 2014, 15:53:10 »
v biose o nom nie je zmienka?

omg

« Odpověď #2 kdy: 07. 01. 2014, 16:25:52 »
doporucuji vymenit dodavatele tabletu.

1. je to mor zkopirovany z androidich telefonu.
2. je to obchodni praktika, ktera se opakuje. az se snizi vynosnost prodeje, tak se treba nahodou tahle navrhova chyba opravi, aby si to vsichni koupili znova.

omg

« Odpověď #3 kdy: 07. 01. 2014, 16:30:19 »
Kazdopadne jestli prijdes na placce na ovladani jednim prstem, ktere ji probudi/odemkne a soucasne nebude spotrebovavat prubezne energii, kdyz se nic nedeje a navic bude odolne proti nahodne aktivaci pri preprave, tak si to nech patentovat. jinak zivotnost soupacich posuvnych spinacu neni nijak zavratna, ale resi to.

Kazdopadne vitej mezi napalene blbce, ehm early adoptery.

??!

« Odpověď #4 kdy: 07. 01. 2014, 16:43:25 »
1) Neni to tablet ale obycejny notebook
2) To tlacitko tam ma ucel - kdyz je notebook vypnuty a zmakne se, tak zobrazi nabidku jestli chci nastaveni BIOSu, obnovit system z recovery, vybrat bootovaci zarizeni..., protoze pri nabihani se nestihne zmacknout ta klavesa.

??!

« Odpověď #5 kdy: 07. 01. 2014, 16:44:56 »
A ne, v biosu neni o tom zminka, je tam jen nejaky Enable deep Sx

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 07. 01. 2014, 17:26:55 »
Spusť si v grafickym v terminálu program xev, posuň okno, abys viděl co to mele v terminálu, najeď myší do čtverečku a zmáčkni to kouzelný boční tlačítko.

Timhle zjistíš jeho identifikátor v systému. Co s tím dál, to nevím. Možná to nějak zakázat přes ACPI? To už musí poradit jiní. Třeba to ale ani fungovat nebude...

??!

« Odpověď #7 kdy: 07. 01. 2014, 17:29:39 »
Když to zmáčknu, tak to nic nevypisuje.

« Odpověď #8 kdy: 07. 01. 2014, 17:38:02 »
Použil bych svobodný software DuctTape. K dispozici na github.com/papirnictvi

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 07. 01. 2014, 17:53:22 »
2) To tlacitko tam ma ucel - kdyz je notebook vypnuty a zmakne se, tak zobrazi nabidku jestli chci nastaveni BIOSu, obnovit system z recovery, vybrat bootovaci zarizeni..., protoze pri nabihani se nestihne zmacknout ta klavesa.

Zadne takove blbe tlacitko nanb nemam, nicmene do BIOSu, vyberu boot zarizeni nebo do obnovu systemu se dostanu take. Soudruzi z Lenova zase neco vymysleli a Nobelovu cenu by za to zaslouzili.